Srbija od sutra na crvenoj listi Bugarske: Ovo su nova pravila

Srbija će od 19. januara ponovo biti u na crvenoj listi Bugarske, tako da će ulazak kod komšija biti dozvoljen samo određenim kategorijama.
Srbija od sutra na crvenoj listi Bugarske: Ovo su nova pravila
Foto: Pixabay
Naši državljani koji nameravaju da putuju u Bugarsku turistički, posle ovog datuma neće moći da pređu granicu, objavila je Ambasada Republike Srbije.
Oni za koje neće važiti ovo pravilo, odnosno biće izuzeti od njega, i neće im biti potreban ni dokaz o vakcinaciji ni negativan PCR test su sledeći:
- Putnici u tranzitu, odnosno oni koji preko Bugarske teritorije, bez zadržavanja, putuju do treće zemlje.
 
- Pogranični radnici kao i oni koji žive u Bugarskoj i svakodnevno ili najmanje jednom nedeljno putuju u državu članicu EU zbog posla.
 
- Vozači i stjuardi u autobusima koji vrše međunarodni prevoz putnika, kao i vozači teretnih motornih vozila.
 
- Posade plovila i posade vazduhoplova
 
- Učenici i studenti i doktorandi koji žive u Srbiji, Grčkoj, Turskoj, Severnoj Makedoniji i Rumuniji i svakodnevno ili najmanje jednom nedeljno putuju u Bugarsku radi školovanja i studija.
 
- Profesionalni sportisti koji putuju zbog takmičenja, oni će u zemlju moći da uđu na osnovu specijalne dozvole bugarskog ministra zdravlja.
 
Deca bez kovid dokumenta
 
- Deca do navršavanja 12 godina života moći će da ulaze bez kovid dokumenata, a deca od 12 do 18 godina - sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata.
 
Dozvolu za ulazak u Bugarsku bez sertifikata o vakcinaciji, odnosno samo sa negativnim PCR testom za pacijente bolnice MBAL "Nadežda" u Sofiji, koji nisu vakcinisani, obezbeđivaće bolnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija