Uhapšen nasilnik sa protesta u Šapcu, koji je pretukao građanina

Policija je uhapsila osumnjičenog koji je preksinoć pretukao Dragana Popovića iz Šapca, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom mestu.
Uhapšen nasilnik sa protesta u Šapcu, koji je pretukao građanina
Foto: Pixabay

Dragan Popović iz Šapca pretučen je pre dve dana oko 22.30 sati ispred kuće u kojoj živi od strane, kako je rekao, Nikole Čvorića, koji je široj javnosti poznat kao batinaš s blokada održanih u tom gradu.

U odgovoru portalu Nova.rs, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu kažu da je uhapšeno osumnjičeno lice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo teška telesna povreda, na štetu D. P. iz Šapca.

"Uhapšeno lice je saslušano pred ovim tužilaštvom, te je Osnovnom sudu u Šapcu podnet predlog za određivanje pritvora protiv istog", navodi se u odgovoru tužilaštva.
 
Popović je za Podrinske ispričao da je napadnut kada se vraćao sa posla iz druge smene, bez razloga.
 
"Čovek je išao ispred mene jedno 10 metara, reč je o Nikoli Čvoriću, mom komšiji. Kada sam bio na samom ćošku ulice on se vratio nazad ka meni. Pitao me je: 'Komšo, znaš li ti mene' i ja sam mu odgovorio da znam i njega, njegovog brata i njegovu ženu, kao i da znam da živi u prvoj kući iza teretane. U tom trenutku udario me je pesnicom. Ja sam ga pitao: 'Šta ti je, komšo', međutim, on je mene nastavio da udara drugi put, treći put sam pao dole na travu nakon čega je počeo da me šutira nogama po glavi", rekao je Popović.
 
Popović je dodao i da je uspeo da pobegne u svoje dvorište, pozvao je ženu i dete da izađu i zvao policiju i Hitnu pomoć. U iskazu policiji, Popović je Čvorića naveo punim imenom i prezimenom.
 
Inače, Čvorić je javnosti poznat sa fotografija na kojima su nasilnici gumenim čekićima i palicama išli na građane koji su protestovali u Šapcu. Kazne za nasilnike su izostale.
  • Blek

    03.02.2022 08:01
    Ima ih i u Krupnju
    Malo mesto,sve se zna,ko su sns batinasi al niko ne sme da kaze
  • Kole

    19.01.2022 17:41
    Sad druže
    Sad druže tuži njega a paralelno tuži republiku Srbiju srpskom sudu, ako ne dobiješ spor u Strazbur, sigurno dobijaš ima isti slučajeva u Hrvatskoj. Dobijaš spor po osnovu ne blaovremenog reagovanja države na predhodni incindent. Da su ga uhapsili do ovoga ne bi došlo. Njihova uloga je da preventivno spreče novo krivično delo. čovek je dobio parnicu protiv Hrvatske, jer je počinilac imao nekoliko prekršaja u saobraćaju i opasnih vožnji, udario ga je. Država nije reagovala niti odredila zadržavanje da ne bi počinio isto delo ili teže. Ovaj je dobio parnicu pa je nakon toga tužio hrvastku za koliko ja znam iz istog razloga kao i ovo što se dogodilo, samo što je ovo još ozbiljnije, jer je počinlac počino teže delo u kratkom roku iako e celokupna JAVNOST, usmeravala tužilaštvo i nagoveštavala šta se može dogoditi. Ovo je prilika i za opoziciju, da izvrše pritisak na vlast da se pohapse i ostali učesnici incidenta sa bagerom. U icncidentu sa bagerom je počinjeno nekoliko krivičnih dela uključujući ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje, krivično delo nanošenja lake telesne povrede sredstvom kojim se mogu naneti teške telesne povrede i drugo. Svi su morali biti uhašeni i određeno im zadržavanje, na šta su ukazivali mnogi mediji i organizacije. Po nekoj paušalnoj proceni od države srbije dobijaš u najgorem slučaju 10000 eur plus sudske troškove a od njega ako ima da plati što čisto sumnjam 4000 do 5000 eur. I da se vest objavi javno sve sa imenima ljudi iz vlasti zaštitnika
  • BGD 011

    19.01.2022 13:46
    Komsija je najblizi rodjak...
    Sad se ceka Vucicev komentar i abolicija nasilnog komsije, jer pretuceni komsija se "folira"! Bas tako rece Vucic u odbranu vozaca audija, clana SNS koji je namerno udario jednog od protetanata i povredio ga. Dakle, dragi gradjani, pocela je primena u nedelju na referendumu usvojenog zakona o sudstvu. Nema mesanja politike i predsednika Vucica u poslove suda, i pred sudom svi smo jednaki. Cestitam vam na referendumu. Zlatno je doba, pa tako i treba. Samo bahato, ostro i batinaski prema svima koji ne podrzavaju stetocinsku SNS i Vucica. I bez foliranja! Ziveli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.