Šoškić: Nemam političke ambicije, ministar Mali redovno iznosi besmislice

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Dejan Šoškić izjavio je da "nije političar i da nema nameru niti ambiciju da se bavi politikom".

Kaže da je uvek tako odgovarao na inicijative i pitanja da bude kandidat opozicije za gradonačelnika ili predsednika Srbije, o čemu se govorilo u javnosti prethodnih dana.

"Pre dosta godina do mene je došla informacija da su neki pojedinci spominjali moje ime u kontekstu tadašnjih izbora na gradskom nivou, ali nikakav zvaničan predlog do mene tada nije došao. U poslednje vreme u nekoliko navrata do mene su dolazila neke neformalna pitanja u predlozi u tom smislu, ali je moj utisak bio da se radi uglavnom o indivudualnim ili grupnim stavovima bez dovoljno političke težine", rekao je u intervjuu za novi broj nedeljnika NiN Šoškić, nekadašnji guverner Narodne banke Srbije.

"Verujem da uspešno bavljenje politikom zahteva određeno znanje i veštine, ali i ambicije i da ja, zapravo, ne ispunjavam ni prvi, ni drugi uslov", rekao je on.
 
"Sebe ne vidim u ulozi političara, kao učesnika političkih kampanja ili kao političkog aktivistu. Da imam političkih ambicija, verovatno bih do sada bar nekad bio član neke partije. Nisam čak ni simpatizer neke partije", rekao je Šoškić.
 
On je rekao da ministar finansija Siniša Mali "redovno sebi uzima za slobodu izjavljuje neistine i besmislice", komentarišući tako ministrove navode da "radi za Dragana Đilasa i da se bore za fotelju kako bi iznova gospodarili državnim finansijama i nastavili da uništavaju zemlju".
 
"Naravno da nikad nisam 'gospodario' bilo čime, a posebno ne državnim finansijama. Iz ovog iskaza Malog vidi se i fundamentalni problem naše politike, a to je shvatanje vlasti", rekao je Šoškić.
 
"Naime, političari i drugi državni zvaničnici moraju da prestanu da imaju utisak da 'gospodare' bilo čime i bilo gde, i da shvate da je njihova funkcija da služe i to državi, društvu, poreskim obveznicima, građanima", istakao je Šoškić.
  • Komifo

    20.01.2022 17:17
    @Bosanac

    A što se ti brineš ko je na kojoj ppziciji u drugoj državi?
  • Jogi Letač

    20.01.2022 13:52
    @Bosanac, ajde prosvetli nas, šta je pokazao kad je bio guverner? Ja se ne sećam nijedne afere vezane za njega, a nisam tako mlad. Sećam se, naprimer, slučaja da je Telekom Srbija otplatio stan današnjeg guvernera NBS.
  • Bosanac

    20.01.2022 12:20
    Gospodine Šoškiću ti si svoje pokazao kada si bio guverner. Bolje ostani profesor jer guverner nb sigurno nećeš biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.