Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade, uvek smo poštovali zakon

Rio Tinto je saopštio da je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za Projekat "Jadar", kao i da se poništavaju svi upravni akti u vezi sa projektom.
Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade, uvek smo poštovali zakon
Foto: 021.rs
"Tokom našeg rada na Projektu Jadar, uvek smo poštovali zakone Republike Srbije", navodi se u saopštenju kompanije.
Kako se dodaje, Rio Tinto razmatra pravne osnove za donošenje ove odluke i "implikacije koje ona može imati na naše aktivnosti i naše ljude u Srbiji".
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u četvrtak da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".
  • Sve

    21.01.2022 10:12
    Sve
    Sve mora biti objavljeno u sluzbenom glasniku!
  • Ma

    21.01.2022 08:28
    Ma
    Ma nema nista od ovoga! Ma dali ste svi zajedno normalni da poverujete u o u pricu???! Ja ne! Ogroman novac je ulozen i jos se ulaze u te iskope i sada od jednom kao nista nevazi...!!! Ma da..samo da prodju izbori i od Juna cete videti haos?!!! Niko nebaca novac a da nema nekog interesa!!! Ja ovima nista neverujem...tek ce biti borbe i to krvave!!!!
  • osmeh

    21.01.2022 06:22
    Deder vi pokažite ugovore i ko je uzeo masne provizije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.