Ekološki ustanak ide u Vladu Srbije da preuzme dokumenta o raskidu sa Rio Tintom

Predstavnici pokreta Ekološki ustanak najavili su da će danas u podne otići u Vladu Srbije da preuzmu dokumente koji se odnose na eksploataciju litijuma i projekte rudarske kompanije Rio Tinto.
Ekološki ustanak ide u Vladu Srbije da preuzme dokumenta o raskidu sa Rio Tintom
Foto: FoNet

Iz Ekološkog ustanka pozvali su i druge ekološke organizacije da im se pridruže i da se odazovu pozivu premijerke Srbije Ane Brnabić i preuzmu sva dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče posle sednice Vlade Srbije da je ukinuta vladina uredba o prostornom planu za područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit od 13. februara 2020. godine.
Poništeni su i svi pravni akti vezani za poslovanje kompanije Rio Tinto u Srbiji, sve dozvole i rešenja, rekla je Brnabić i pozvala ekološke organizacije da preuzmu dokumente i analiziraju ih.
  • Gradjanin

    21.01.2022 12:22
    Ma da
    Ma jok verovacemo vodjama ekoloskog ustanka. Ha ha ha ha. Hajd neka izadju sa dokumentima o svom finansiranju. Ja cu otici prvi da ih preuzmem. Belosvetski licemeri. Cuj Cuta. Pa taj dve suvisle recenice ne moze da sastavi.
  • NN

    21.01.2022 11:48
    Posle izbora doneti zakon o NVO, prilikom pisanja zakona koristiti iskljucivo postojece koji su u primeni u SAD, Rusiji i Kini. Da nam se vise nikad ne dogodi da drzava i narod trpe ogromnu stetu zbog par desetina stranih placenika. BICE rudnika!
  • Zebra

    21.01.2022 10:37
    Nažalost Vučić i ekipa su dokazali da im se ne može verovati nikad! Sve će uraditi da unište ovu našu lepu zemlju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.