Novi kandidat za direktora EPS-a "Grčićev čovek" Vladimir Marković

Vladimir Marković, izvršni direktor za razvoj strateških projekata novi je kandidat za direktora EPS-a, saznaje Danas.
Novi kandidat za direktora EPS-a "Grčićev čovek" Vladimir Marković
Foto: Pixabay
Iako je do sada jedini kandidat za funkciju v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, o kome je razmišljala Vlada Srbije, bio Miroslav Tomašević, u međuvremenu se kao opcija koja bi na čelu preduzeća zamenila Milorada Grčića pojavilo i ime Vladimira Markovića, izvršnog direktora za razvoj strateških projekata.
Kako Danas saznaje, Vladimir Marković je faktički bio Grčićev zamenik u preduzeću i zbog toga ima njegovu, ali i podršku uticajnog biznismena člana Srpske napredne stranke zainteresovanog za kadriranje u elektroenergetskom sektoru Srbije.
"Vladimir Marković je Grčićev čovek. Ako bi on bio izabran na mesto direktora, to bi bilo loše za interese preduzeća jer bi se nastavilo sa nakaradnom politikom iz perioda Grčića koja je dovela do kolapsa elektroenergetskog sistema zemlje. Ne može se reći da Marković nije školovan i da ne vodi dobro sektor u preduzeću kojim se bavi. Međutim, on nema apsolutno nijednu kvalifikaciju, niti potencijal da bi mogao da obavlja tako važan posao kao što je pozicija direktora Elektroprivrede Srbije. Ako se Vlada odluči za njega, to će biti katastrofalno rešenje", navodi sagovornik Danasa u Elektroprivredi Srbije, koji je želeo da ostane anoniman.
 
Prema njegovim rečima, Marković je "na liniji Srpske napredne stranke", te je to razlog zbog kojeg se razmišlja o njemu.
 
"Njegov izbor bi odgovarao u potpunosti Grčiću koji bi zadržao uticaj u preduzeću i elektroenergetskom sektoru. Takođe, podršku mu daje jedan veoma bogat i što je najvažnije uticajan član SNS. Taj biznismen ima veoma dobre veze u najužem rukovodstvu stranke i naravno blizak je predsedniku Srbije. Dakle, moglo bi se reći da uticajan lobi u SNS promoviše Markovića kao kandidata", objašnjava sagovornik Danasa.
 
Među zaposlenima u Elektroprivredi Srbije se priča da Markovića podržava i Sindikat radnika EPS-a, čije je rukovodstvo uživalo podršku Grčića dok je on bio na čelu tog preduzeća. Navodno je rukovodstvo tog sindikata uputilo dopis premijerki Srbije Ani Brnabić, u kojem je predložilo da novi v.d. direktora EPS-a bude Vladimir Marković.
 
Međutim, u Sindikatu radnika EPS-a za Danas kategorično demantuju tako nešto.
 
"To nije tačno. Sindikat radnika EPS-a nije poslao dopis premijerki u kome traži da Vladimir Marković bude izabran za v.d. direktora preduzeća. Nije to posao sindikata", saznaje Danas od nadležnih u Sindikatu radnika Elektroprivrede Srbije.
 
Dok se ime Markovića nije pojavilo među onima za koje se spekuliše da mogu da se nađu na funkciji v.d. direktora EPS-a jedini kandidat za tu poziciju, prema informacijama iz preduzeća, bio je Miroslav Tomašević, aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije. Zaposleni tvrde da je reč je o dobrom inženjeru koji se razume u svoj posao, dugo je već u preduzeću i ima sve kvalifikacije da se nađe na toj poziciji.
 
Spekulacije da se rukovodstvo Srpske napredne stranke premišlja koje bi rešenje na funkciji v.d. direktora EPS-a bilo najbolje i da se ipak nakon početne orijentacije da to bude Tomašević u igri sada nalaze i drugi kandidati, potvrđuje i činjenica da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno izjavio da će prvi čovek Elektroprivrede Srbije biti izabran zaključno sa 14. januarom, ali se to ipak nije desilo.

Teme

EPS
  • EvoOvako

    21.01.2022 11:07
    Je l' onaj
    opozicionar Parović još u EPS-u?
    Dolazi april. Dolaze izbori. Ukoliko ne izgube izbore, sami smo krivi i ne zaslužujemo bolje.
  • Pannonian

    21.01.2022 11:02
    "Uticajan"
    "ali i podršku uticajnog biznismena člana Srpske napredne stranke zainteresovanog za kadriranje u elektroenergetskom sektoru Srbije"

    Ovi ljudi su rak ovog društva, ovi prikriveni od očiju javnosti kriminalci koji sebe zovu poslovnim ljudima. Koji dobijaju tendere kroz neopotizam i korpuciju, bez obzira ko je na vlasti. Kupuju nekretnine po EU i raspolažu stranim računima. Psihopate na lakim drogama koje treba javno osramotiti, oduzeti im svu imovinu kao i njihovoj porodici i zatvoriti na duže u mentalnim institucijama. Dok se to ne dogodi, ova zemlja ostaje u blatu.
  • Zare

    21.01.2022 10:40
    Valda Markovic treba da zavrsi ono sto je Grcic zapoceo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.