Dačić: Neću se kandidovati za predsednika da ne ugrozim Vučićevu pobedu

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da se neće kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima jer smatra da bi to ugrozilo mogućnost pobede Aleksandra Vučića u prvom krugu izbora.
Dačić: Neću se kandidovati za predsednika da ne ugrozim Vučićevu pobedu
Foto: 021.rs

"Mi sarađujemo deset godina i ne želim da se tumači da sam na strani onih koji hoće da ga sruše. Mi nastojimo da pobedimo u prvom krugu", kazao je Dačić za TV Pink.

Dačić je rekao da će odluka o tome da li će SPS na izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) biti doneta na osnovu istraživanja javnog mnjenja, do 1. februara.
On je naveo da će SPS podržati Aleksandra Vučića za drugi mandat na mestu predsednika Srbije ako se kandiduje, ali da će u suprotnom ta stranka imati svog kandidata.
 
Komentairišući navode nekih opozicionih stranaka da je falsifikovan deo glasova na referendumu o promeni Ustava Srbije, Dačić je ocenio to "traženje alibija" pred prestojeće izbore, koji treba da budu raspisani 15. februara.
 
Dačić je dodao da je će danas na sastanku Kontrolnog tela za sprovodjenje dogovora iz medjustranačkog dijaloga sa delom opozicionih stranaka, biti reči o setu izbornih zakona.
  • SPS-ovac ali bivsi

    26.01.2022 15:13
    Neću ni ja glasati za SPS a uvek sam glasao. Kakva je to stranka koja nema kandidata za predsednika?Zarad svoje fotelje upropastili ste partiju Ivice! SRAMNO.
  • acab

    25.01.2022 11:18
    kraljevi padaju, dvorska luda ostaje..
  • Petar

    24.01.2022 20:49
    Kraj vica
    Ovo mi liči kao kad bi miš rekao neću da se kandidujem da ne ugrozim slona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija