Er Srbija u junu pokreće letove do Trsta i Bolonje

Er Srbija od 2. juna pokreće redovne letove između Beograda i Trsta, dok od 6. juna uspostavlja redovan avio-saobraćaj na relaciji Beograd-Bolonja.
Er Srbija u junu pokreće letove do Trsta i Bolonje
Foto: 021.rs
Letovi ka obe destinacije u Italiji će se obavljati tri puta nedeljno - do Trsta utorkom, četvrtkom i subotom, a do Bolonje ponedeljkom, sredom i petkom, saopštila je Er Srbija.
Uvođenjem letova do Trsta i Bolonje, uz postojeće letove do Rima i Milana, kao i najavljene do Venecije i Barija, Italija postaje tržište sa trenutno najvećim brojem destinacija do kojih Er Srbija saobraća iz Beograda – ukupno šest, ističe se u saopštenju.
"Odluka o uvođenju novih destinacija u Italiji rezultat je strateškog značaja obnove i jačanja našeg prisustva u jednoj od najposećenijih zemalja na svetu. Italija predstavlja izuzetno značajno tržište, kako za našu kompaniju, tako i za Srbiju, zbog bliskih ekonomskih veza između naše dve zemlje. Posebno nam je drago što uvodimo direktne letove do Trsta, grada sa najvećom srpskom dijasporom u Italiji, dok će letovi ka Bolonji dodatno doprineti jačanju naših kulturnih i ekonomskih odnosa sa Italijom", izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji.
 
Kako se navodi, uspostavljanjem avio-saobraćaja na toj liniji, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Trsta i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Podgorica, Skoplje, Solun, Tirana i Tivat. Dok će uvođenjem letova do Bolonje Er Srbija, kako se ističe, omogućiti dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Krasnodar, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.
 
"Er Srbija je 2019. godine letela između Niša i Bolonje dva puta nedeljno, dok je na liniji Beograd-Trst saobraćao njen prethodnik Jat ervejz, tri puta nedeljno, do maja 2011. godine", podseća se u saopštenju.
  • @aga

    21.01.2022 13:39
    bravo
    svaka čast !
  • parking servis

    21.01.2022 13:20
    ovaaaaj...
    Znači li to da se ukida zabrana turističkih odlazaka u Italiju za građane Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija