Krkobabić: Pola milijarde dinara za kupovinu još 500 kuća u selima

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić najavio je danas da će za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije biti dodeljeno pola milijarde dinara.
"Bez odlaganja nastavljamo sa dodelom kuća, minibuseva i susretima sela", naveo je Кrkobabić, povodom jučerašnje odluke Vlada Srbije da usvoji nekoliko programa koji će to omogućiti.
On je rekao da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte - domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.
Vlada je usvojila Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu za koji je izdvojeno 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.
 
Usvojen je i Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara, kao i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom "Miholjski susreti sela" za koji će biti izdvojeno 43 miliona dinara, a cilj je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno - istorijskog nasleđa.
 
Ministarstvo za brigu o selu će, kako je najavljeno, u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima.
  • Vv

    21.01.2022 21:41
    Može
    Otkupite od Rio Tinta u dolini Jadra.
  • ZX

    21.01.2022 20:42
    Jedni na mesec, drugi na selo
    Trude se i Krkobabić i država. Presipaju iz šupljeg u prazno sve više i sve brže.
  • Trivun

    21.01.2022 18:37
    Laži
    Ovo da je dobro Krkobabić bi svoju familiju poslao na selo a ne bi ih zbrinjavao po najboljim firmama. Nema obraza da se skine sa narodne grbače već se max trudi da napravi još sirotinje u totalno zapuštenom selu. Šta može mlada porodica da uradi goloruka na goloj zemlji. Da se zaduži do guše i posle desetine izgubljenih godina pobegne glavom bez obzira kao što sam to ja uradio posle 30 godina mučenja na selu. Nebrigom države mala i srednja domaćinstva su osuđena na propast. Slovenačka sla su još pre 50 god imala asvalt a u Srbiji polovina nema ni makadam. Totalno se izgubio kompas u pravljenju autoputeva gde treba i ne treba ali zato se struja razvodi tek sada u sela gde je ostao samo po jedan žitelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.