Brnabić: Atentat na Vučića planiran za prvu polovinu februara

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je obaveštenje da se sprema atentat na predsednika države Aleksandra Vučića dobijeno od Evropola, preko jedne članice Evropske unije.
Brnabić: Atentat na Vučića planiran za prvu polovinu februara
Foto: 021.rs
Kako je navela, obaveštenje je dobijeno pod oznakom hitno 14. januara, sa vremenskim okvirom da je atentat planiran za prvu polovinu februara.
 
"Naše službe rade na tome da nađemo ta lica i sprečimo ubistvo. U toj informaciji je označen Radoje Zvicer, da on to organizuje. Da li je on na čelu te kriminalne grupe ne znam i u to sumnjam i mislim da postoji neko ko je iznad njega, a ko je i da li postoji, utvrdiće istraga", rekla je Brnabić za TV Prva, navodeći da je obaveštenje dobijeno u pisanoj formi.
Ona je rekla da je to "samo jedna od takvih pretnji u nizu Vučiću, ali je najozbiljnija" i potvrdila da mu je obezbeđenje pojačano.
 
"Ali to za mene ne znači ništa ako mi to ne sprečimo i ne uhvatimo te ljude ranije, ne sprečimo njihov ulazak u Srbiju ili njihove jatake u Srbiji, ja onda ne verujem ni u kakvo lično obzbeđenje. Zato što ako želite da ubijete nekog možete da ga ubijete. Dakle mi to moramo da sprečimo mnogo ranije", rekla je Brnabić, navodeći da našim službama pomažu strane službe.
Ona je izjavila da su u toj kriminalnoj grupi ljudi iz regiona, iz članica EU i drugih zemalja, podsetivši da za Zvicerom postoji poternica naših organa i da se sumnja da je na čelu kavačkog klana.
 
SNS Beograd traži od nadležnih da zaštite Vučića 
 
Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) zatražio je večeras od nadležnih državnih organa da zaštite život predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, kao i da hitno reaguju povodom informacija u vezi sa spremanjem atentata na njega.
 
"Jasno je da organizovanim kriminalnim krugovima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala, koju je inicirao upravo predsednik Vučić", navodi se u saopštenju SNS.
 
Dodaje se da "kriminalcima smeta što je Srbija jaka i stabilna, ali i to što u Srbiji više nisu zaštićeni i što ih jaka Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, tretira upravo onako kako zaslužuju - kao ozloglašene kriminalce".

Komentari 151

  • sasa

    14.02.2022 11:25
    najeb*smo
    Za takve izjave ,ako se posle istrage ispostave da su obmana i širenje panike u normalnim drzavama na koje se redovno pozivate ide se u zatvor ..... Ako premijer jedne zemlje daje izjave da se sprema atentat na predsednika države trba uvesti vanredno stanje ispitati govornika Ako se ispostavi da je širanje laži državni tužilac mora da podnese prijavu za širenje panike i lažnih informacija o atentatu na predsednika .... laži i korupcija u Srbiji prelaze sve granice čak i granice igara bez granica ....... doke bre više ????
  • Žika

    25.01.2022 21:17
    Roska će ostane bez mušterija
    Kako pogađaju datume
    Ko za pikove kad će koji biti, kad se kriva ravna, kad kreće novi talas
    Sve najavljuju
    Još da najave da su ovi što veruju u njihove bajke idioti par ekselans pa da ih obaveste da i oni znaju.
    Pozdrav za redakciju

    bacite pogled na Plandemiolog kanal jutjub
  • Podbarac

    25.01.2022 17:51
    Ne mogu da verujem?
    Daklem, Europol je dojavio, vest jeste istinita, ali kako i zašto je procurela do medija, ostaje pitanje.

    No, nije to u šta ne mogu da verujem, več u nivo zlobe u ime "borbe protiv"... čega ono beše? A da:
    Protiv korupcije i kriminala koji se proteže kroz sve aspekte našeg društva?

    E pa ne, dragi moji - ti komentari puni želje za nečijom pogibelji nisu deo borbe za pravedno društvo, već zloba onih koji i pored sve spremnosti da korumpiraju svoje postojanje - jednostavno nisu "uspeli".

    Daklem, ne verujem da je ovo delo botova, to je nažalost odraz naše ne kulture, ali još koje čega - jedne zlurade podaničke psihologije.

    One koja je i omogućila sve ove režime dosad - od crno-crvenih do žuto-plavih i sad aktuelne pobune zelenih, a sve u ime, čega ono beše? Slobode i pravde?

    Bez suđenja ili izbora? Jer "cilj opravdava sredstva"? Za zakon ulice, tj. kao nekad u ime naroda, pa jedno za drugim Racija, pa Rajina šuma, kada je Novi Sad izgubio obraz i nevinost generacija i ideja po ko zna koji put?

    Ponekad mi se baš zgade ljudi.

    Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija