Dačić: Kreni-promeni da preda narodnu inicijativu na pravno valjan način

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će, kada inicijativa "Kreni-promeni" na pravno valjan način preda parlamentu na verifikaciju narodnu incijitivu, to biti urađeno istog dana.
Dačić: Kreni-promeni da preda narodnu inicijativu na pravno valjan način
Foto: 021.rs
On je za Televiziju Pink rekao i da je nedavno toj inicijativi iz parlamenta vraćen zahtev za verifikacijom narodne inicijive o geološkim istraživanjima litijuma jer, kako je obrazložio, "nije bila predata na pravno valjan način".
 
"Poslao sam im pismo i područio ih kako to da urade i kada je budu predali istog dana ću im verifikovati tu inicijativu", rekao je Dačić.
On je kritikovao "Kreni-promeni" jer su potom organizovali protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, te naveo da predsednik Srbije nema nikave veze sa narodnom inicijativom.
Predstavnik "Kreni-promeni" Savo Manojlović je nedavno ocenio da je u Skupštini Srbije došlo do administrativne opstrukcije njihove inicijative, što je negirala premijerka Ana Brnabić.
 
Rekao je i da je protest ispred zgrade Predsedništva organizovan sa zahtevom da premijerka omogući skupljanje potpisa za narodnu inicijativu za zaustavljanje projekta "Jadar".
 
Tražio je i da se garantuje bezbednost onima koji prikupljaju potpise.
 
Manojlović je na protestu rekao da je zahtev i da se ta narodna inicijativa, nakon sakupljenih 30.000 potpisa, stavi na glasanje u Skupštini Srbije, pre njenog raspuštanja.
  • Pirke1

    24.01.2022 17:01
    Pravniče-političaru
    ...ti i Sloba ste postupili po zakonu kada ste oteli narodu ,,staru devizni štednju" i tako ni dan danas niko nije kriv , u tamnicu zlotvoru - doživotno.
  • Aleks

    24.01.2022 16:35
    Tako je, treba da se ugleda na aktuelnu Vlada, koja je po naredjenju predsednika, proglasila vanredno stanje u martu 2020. godine, bez Skupstine, koja po ustavu jedina to moze da uradi (ako moze da se sastane, a naravno da je mogla, pa nije bilo ratno stanje, u istim uslovima se urednos sastajala u medjuvremenu)! Da ne nabrajam ostale pravne bisere iz bogatog iskustva ove vlasti...
  • agatoni

    24.01.2022 11:57
    ovi
    bi imali šansu , da se ujedine pod zastavom lenštine , hejteri , zgubidani svih zemalja ujedinite se !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.