Svetlana Bojković ličnost godine po izboru NIN-a: Simbol protesta za odbranu životne sredine

Glumica Svetlana Ceca Bojković ličnost je godine za 2021. po izboru redakcije nedeljnika NIN, jer je simbol protesta za odbranu životne sredine, izjavio je danas urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Kako je rekao, priznanje će joj biti urečeno na svečanosti kad epidemiološka situacija dozvoli.

Ćulibrk je, na proglašenju NIN-ove nagrade za roman godine, izjavio da su građani prošle godine pokazali pojačanu svest da je životna sredina ugrožena i nema verovatno nikog ko se ne seća slike Bojković ispred bagera prilikom odbrane bare Reva, kod Beograda.

Priznanje će Svetlani Bojković biti uručeno na posebnoj svečanosti kada i Mileni Marković, čiji je roman "Deca" proglašen za dobitnika NiN-ove nagrade za roman godine.
 
Priznanje ličnost godine redakcija nedeljnika NIN ustanovila je pre osam godina.
  • ××

    24.01.2022 18:17
    Zar nije simbol nadrkane medicinske sestre?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.