Uhapšeni zaposleni u Šumskoj upravi Surdulica zbog malverzacija sa sečom šuma i izvozom drva

Policija u Nišu uhapsila je pet osoba, od kojih su četiri zaposlene u Šumskoj upravi Surdulica, zbog malverzacija sa sečom šuma i izvozom drva.
Uhapšeni zaposleni u Šumskoj upravi Surdulica zbog malverzacija sa sečom šuma i izvozom drva
Foto: Pixabay
Uhapšeni su A.M. (42), M.D. (60), I.J. (44) i S. M. (42) zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i S.Đ. (64) koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u podstrekivanju, dok zbog istog krivičnog dela policija traga za dvadesetdevetogodišnjim crnogorskim državljaninom.
Kako je saopšteno, A.M., M.D., I.J. i S.M. osumnjičeni su da su, kao zaposleni u Šumskoj upravi Surdulica, od 2018. do 2020. godine sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata trećim licima, iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već je bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama.
Navodi se i da su S.Đ. i dvadesetdevetogodišnji državljanin Crne Gore osumnjičeni da su podstrekavali A.M. da prekorači svoja ovlašćenja i sačini fiktivne propratnice za izvoz drva, kao i da označi više stabala za seču nego što je dozvoljeno.
 
Takođe, A. M. je prihvatila prijave za žigosanje stabala van šume i prijave za doznaku stabala za seču na parcelama, čiji je suvlasnik S.Đ., bez dokaza o vlasništvu i saglasnosti ostalih suvlasnika za seču, a suprotno pravilniku JP Srbija šume", stoji u saopštenju.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivične prijave, biće privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Sabahudin

    24.01.2022 18:05
    Omerović
    Dođite, braćo, u Frušku goru! Ovde možete da sečete šumu bez bilo kakvih sankcija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.