Ministarstvo: Tražili smo da se obustavi prodaja Memorijala Boško Buha

Memorijalni kompleks "Boško Buha" na Jabuci kod Prijepolja, koji je kulturno dobro od izuzetnog značaja, posle tri godine ponovo je predmet prodaje.
U Ministarstvu kulture za N1 su rekli da su od nadležnih institucija tražili da taj postupak bude obustavljen.
Javno nadmetanje za prodaju kompleksa "Boško Buha" po početnoj ceni od 44,5 miliona dinara zakazano je za petak.
"Obratili smo se Republičkoj direkciji za imovinu i Ministarstvu finansija, kao nadležnim organima za sprovođenje Zakona o javnoj svojini, da hitno reaguju i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se obustavila prodaja. Zakon predviđa da kulturna dobra u javnoj svojini ne mogu biti predmet prinudnog izvršenja, niti se mogu otuđiti iz javne svojine", rečeno je u Ministarstvu kulture za N1. 
  • Marta

    25.01.2022 07:00
    Tuzno!
    Sve cete vi prodati i zaduziti! Sve do 20 potomka u pravoj i pobocnoj liniji!
  • Pepa

    24.01.2022 20:50
    Samo prodaja može da oporavi oronuli Putnik i centar Boško Buha na Jabuci. U procesu je raspada a sad se bune da ga prodaju. Što pre to bolje dok ne bude kasno. Prodati i renovirati ili na novo sagraditi a spomenike očistiti i doterati u prvobitni položaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.