Pastor: SVM će podržati Vučića na izborima

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor najavio je da će ta stranka na predsedničkim izborima podržati aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Pastor: SVM će podržati Vučića na izborima
Foto: 021.rs
"Što se tiče predsedničkih izbora, ako se bude kandidovao, a verovatno će se kandidovati, podržaćemo Vučića. Deo posla za koji smo se dogovorili pre pet godina nije još okončan", rekao je Pastor u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine.
On je istakao da je za SVM važno da se sačuva politička stabilnost "koja je karakterisala protekli period".
Pastor je ukazao da su izbori u Srbiji i Mađarskoj istog dana, ali da će na mađarskim izborima glasati pismeno, što je moguće uraditi 10 dana pred izbore.
 
Upitan "ima li života" bez Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana i da li od tog tandema zavise odnosi Srbije i Mađarske, Pastor je ukazao da pravih alternativa za takvu priču danas nema ni na jednoj, ni na drugoj strani.
 
"Može se misliti da je to personalna stvar, odnos dva čoveka, ali i u visokoj politici se sve svodi na poverenje i na pitanje gradnje odnosa poverenja, a u tom poverenju u svakom slučaju stoji pojedinac", rekao je Pastor.
 
Upitan otkud sada približavanje Mađarske i Republike Srpske, Pastor je kazao da je ono što on zna da je Republika Srpska 200 kilometara od Budimpešte, da je to deo prostora čija je bezbednost, mir i prosperitet u interesu svakoga od nas, a da je prilikom podizanje odnosa između Mađara i Srba nezamislivo izostaviti Republiku Srpsku.
 
"Istovremeno dok se ovi procesi odvijaju ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto boravi u Sarajevu gde razgovara sa svim ostalim ljudima koji su predstavnici drugih političkih struja, drugih elemenata odlučivanja, to je jedan složen proces", kazao je Pastor.
 
Upitan o njegovom prisustvu na obeležavanju Dana Republike Srpske, rekao je da je tamo bio u svojstvu predsednika Skupštine Vojvodine i podsetio da je pre toga višestranačka delegacija Republike Srpske bila u poseti Vojvodini. 
  • .

    25.01.2022 11:37
    A evo ih i botovi u akciji lupanja minusa... konačno.
    Par sati im je trebalo.
  • misko

    25.01.2022 09:26
    Lacika moj komsija se prodao
    AV sve kupuje, tako i SVM je kupljen, jedino obraz se ne moze kupiti ali oni ga nemaju.
  • acika

    25.01.2022 08:45
    bravo
    Pastore , neka živi prijateljstvo Mađarske i Srbije !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija