Đilas: Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila, "izginućemo" za Ponoša

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže za N1 da će Zdravko Ponoš biti kandidat za predsednika onog dela Srbije koji želi promenu vlasti.
Đilas: Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila, "izginućemo" za Ponoša
Foto: 021.rs
"Moramo da se dogovorimo šta pričamo naredna dva meseca, želimo da pokažemo da sutra neće biti osvete, nema mržnje. Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila i sprovodiće ga državne institucije, to je suština, uz lustraciju. Svako će odgovarati za kršenje zakona. Za ovog čoveka ćemo 'izginuti' u kampanji, kad sedne na Andrićev venac biće predsednik svih građana Srbije. Vladi će vratiti svaki zakon koji nije dobar za građane. Građani Srbije predsednika biraju neposredno, treba nam čovek koji kad stane uz zastavu i grb učini da se čovek naježi. Trećeg aprila ćemo da slavimo, volju naroda ne smeju da kradu. Imaćemo pokrivena sva mesta, ne igrajte se, ko god je to radio narodu Srbije znate kako je prošao", rekao je on.
Dodaje da Ponoš nije nikakav "NATO general" kako ga neki mediji oslovljavaju.
"Bio je oficir u ratu protiv NATO, nije kao Vulin bežao da ne ide vojsku, rekao je da Srbija na može u NATO kao što i ne može. Pročitao sam da je topio avione, kako se tope avioni?", rekao je Đilas.
 
Lider SSP kaže da se veliki broj ljudi već izjasnio i podržao Ponoša kao predsedničkog kandidata.
 
"Naša procena je da je Ponoš kandidat koji može da ujedini Srbiju, koji je patriota. Podržali su ga  Goran Marković, Rodoljub Šabić, Dušan Teodorović, Čedomir Čupić, Vladeta Janković i građani. Broj poruka koje dobijam je orgaman, niko od koalicionih partnera sa kojima smo se dogovorili za izlazak na izbore nije rekao nijednu negativnu reč", kazao je Đilas.
 
Kaže da je Narodna stranka obaveštena da će Ponoš biti kandidat i da je njegov način bavljenja politikom da ne komentariše navode iz medija.
 
Dodaje da potpredsednika Narodne partije Miroslava Aleksića iz SSP nisu doživljavali kao predsedničkog kandidata i da ga nisu "merili".
 
"Merili smo Ponoša i Mariniku Tepić. Tražimo čoveka koji će biti simbol državnog jedinstva, Aleksića sam uvek video kao poslanika i ministra", rekao je on.
 
Navodi da je situacija trenutno takva da Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić gube izbore u Beogradu.
 
"Pokušali su da rentiraju Jankovića, ali on je to odbio, pa su razmišljali o Šapiću, što se tiče Republike tu je 50-50. Vučić još nije saopštio da će biti kandidat za predsednika, vidi da je na granici 50 odsto, zato Dačić može da mu poruči da neće da se kandiduje jer bi ugrozio njegovu pobedu u prvom krugu. Suština je da imamo čoveka koji u 10 uveče u vozu koji stoji poručuje da nemamo oljuštenog pirinča, ali imamo ribe. U tom istom vozu je mašinovođa otišao. Pa naravno da je otišao, zašto bi neko sedeo u vozu koji stoji", ocenjuje Đilas.
  • Buric

    29.01.2022 09:47
    5G
    Opet 6 licka ,9 banijska i neznav vise koja kordunaska.Ajde kupiti prnje i razlaz nije ovo dernek u turbetu.Srbija je ovo !!!!!
  • /

    27.01.2022 20:38
    /
    dobro pazi sta si obecao.

    nisi nam cist ni oko djindjica.
    udario si monopol, ugasio male agencijr i ubacio cerke firme na trzise koje je djindjic rascistio.
    a oko gej pitanja si delio stav sa obradovicem iz dveri
  • Zaklina

    27.01.2022 16:33
    zaklina@sbb.rs
    Da imate zaista zelju da dovedete nekog ko bi mogao da promeni nesto onda zamolite Cecu Bojkovic ili Vesnu Cipcic. One su poznate, principijelne i mnogo prihvatljivije i da, one ne bi zelela da niko za njih gine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.