Mali: 100 evra mladima je opravdana mera, cilj nam je bio da stvorimo lepu atmosferu

Za pomoć od 100 evra do sada se prijavilo 968.000 mladih, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
Mali: 100 evra mladima je opravdana mera, cilj nam je bio da stvorimo lepu atmosferu
Foto: 021.rs
Ministar je dodao da je ta pomoć u potpunosti opravdana ekonomska mera, koja predstavlja podsticaj za mlade i pokazuje koliko je država jaka i stabilna.
"Nama je bio cilj da stvorimo lepu atmosferu, da širimo optimizam među mladima, i da vide da je država tu za njih, da smo jaki, stabilni, da imamo snage da pomognemo i njima", rekao je Mali za TV Pink.
Dodao je da su mladi rekli da će taj novac potrošiti na različite načine, neko će uložiti u kriptovalute, neko će kupiti knjige, platiti ispite, kurs jezika, neko će izvesti devojku na večeru, kupiti sportsku opremu ili uštedeti za auto...
 
"Dakle, to je pozitivna mera, jer se širi optimizam, a i država pokazuje koliko su nam mladi važni. I predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će ovo probuditi dozu odgovornosti kod mladih, jer za mnoge će ovo biti prvi novac koji dobijaju. Ovo će stvoriti i odgovornost i obavezu da se na pravi način odnose prema novcu", naveo je on.
 
Ministar je naglasio da će se taj novac vratiti u srpsku ekonomiju, odnosno u budžet, kroz PDV.
  • Gagi

    25.01.2022 15:29
    Idiotizam
    Kakva atmosfera čoveče. Od naših para pravite atmosferu plus zaduživanje. Ovo prevazilazi sve mere. Bolje da ćutite
  • Ofšoranje po narodu

    25.01.2022 14:39
    Ovo je i dalje Ofšoranje po narodu, u svakom smislu.
  • LudaBudaletinaJedna

    25.01.2022 14:38
    Na ulazu u Stelenboški univerzitet u Južnoj Africi piše: “Za uništenje bilo koje nacije ne trebaju atomske bombe i dalekometne rakete. Potrebno je samo smanjenje kvaliteta obrazovanja i dozvola prepisivanja i varanja na ispitima. Pacijenti umiru od takvih doktora. Zgrade se ruše od takvih inženjera. Novac se gubi iz ruku takvih ekonomista. Pravda nestaje pored takvih jurista i sudija. Krah obrazovanja je krah jedne nacije.”

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.