U Kliničkom centru u Kragujevcu više od 240 zaposlenih na bolovanju zbog kovida

U kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) na kovid bolovanju se nalazi više od 240 zaposlenih, što je nešto manje od 10 procenata od ukupnog broja radnika.
U Kliničkom centru u Kragujevcu više od 240 zaposlenih na bolovanju zbog kovida
Foto: Pixabay

"Za sada imamo dovoljno mesta, opreme i kadrova, a ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, preduzećemo i nove mere", rekao je za TV Kragujevac direktor tog kliničkog centra Slobodan Milisavljević.

On je naveo da se u Univerzitetskom kliničkom centru dnevno u proseku hospitalizuje između 25 i 30 kovid pozitivnih pacijenata.

Milisavljević je dodao da se stanje prati svakodnevno i da, u zavisnosti od broja kovid pacijenata, delovi univerzitetskog centra ulaze u korona sistem.
 
Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, u UKC Kragujevac se leči 150 kovid pacijenata od kojih je 11 na respiratorima. U ponedeljak je iz ove zdravstvene ustanove otpušteno 15 izlečenih pacijenata.
 
U poslednja 24 sata u Kragujevcu je potvrđeno još 820 novih slučajeva infekcije, od ukupno 1.159 novozaraženih u celom Šumadijskom okrugu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija