U planu rekonstrukcija i izgradnja devet graničnih prelaza

Republička direkcija za imovinu raspisaće tender 9. maja za predaju dokumentacije za rekonstrukciju graničnih prelaza Jaša Tomić, Kaluđerovo, Kelebija, Đerdap 1, Jabuka i Ljuba.
U planu rekonstrukcija i izgradnja devet graničnih prelaza
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Biće raspisana nabavka i za izgradnju novog prelaza Miratovac-Lojane.

Takođe, u planu je i tender za izvođenje radova modernizacije graničnih prelaza Kusjak i Neštin, koji će biti raspisan 1. septembra.

Prethodno su za ove poslove bili raspisani tenderi za projektovanje, ali je tender za projektovanje izgradnje GP Neštin obustavljen zbog nepotpune dokumentacije ponuđača, prenosi portal eKapija.
 
Za projektante GP Kusjak izabrane firme Set Šabac, AG institut Novi Sad i BG Arh Beograd.
 
Srbija i Severna Makedonija potpisale su krajem 2019. godine Sporazum o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza Miratovac-Lojane.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u februaru prošle godine rekao je da Srbija radi sve da se otvori novi granični prelaz Miratovac-Lojane, kao i da postoji značajno interesovanje albanskog življa koji živi sa druge strane naše granice da se taj prelaz otvori, "ali da to nije jednostavna i laka stvar".
 
Do sada su pokrenuti, odnosno najavljeni projekti rekonstrukcije GP Horgoš, Kusjak, Neštin, Godovo, Srpski Itbeje-Otelek, Bački Breg Hercegsanto...
 
Direkcija je oglasila i prethodna obaveštenja o raspisivanju tendera za građevinske radove na tekućem održavanju i hitnim intervencijama na graničnim prelazima u Srbiji vrednost 45 miliona dinara, a planirani datum raspisivanja je 15. mart.
 
Takođe, tender za za održavanje i intervencije na elektroinstalacijama planiran je za 2. mart, nakon čega će 10. maja biti raspisan tender za zamenu kontrolnih kabina na graničnim prelazima u Srbiji.
 
Tender za čišćenje graničnih prelaza Bogojevo, Kelebija, Bajmok, Đala, Jaša Tomić, Kotroman, Godovo, Špiljani, Prohor Pčinjski i Strezimirović najavljen je za 7. mart.
  • Mile rent-a mozak

    27.01.2022 14:07
    Hoće li ova vlast i ovaj narod u EU? Ako hoće, koji će vam moj granični prelazi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija