Deo KBC "Dr Dragiša Mišović" i zvanično od danas u kovid sistemu

Deo Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović", posle kraće pauze, od danas ponovo ulazi u kovid sistem, a jedan deo pacijenata zaražen korona virusom već je stigao i čeka prijem.
Deo KBC "Dr Dragiša Mišović" i zvanično od danas u kovid sistemu
Foto: 021.rs
Zamenik direktora te zdravstvene ustanove  Predrag Savić rekao je za RTS da nema više od pet nedelja kako su izašli iz kovid sistema, a da se sada vraćaju.
"Svi smo mislili da će ostati tako u nekom dužem vremenskom periodu. Nažalost, evo posle pet nedelja ponovo vraćamo zgradu zbog nedostatka kapaciteta u Batajnici i u ostalim kovid bolnicama, moramo da vratimo zgradu Interne medicine u kovid sistem", kaže Savić.
Ističe da zbog porasta broja obolelih strahuje da će i ostali delovi bolnice morati da se vrate u kovid režim.
 
"Ono što je veliki problem trenutno, pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine uz ginekologiju koja sve vreme radi u jednom dualnom režimu i pedijatriju koja nije izlazila iz kovida", kaže Savić.
 
Pored toga, veliki problem predstavlja i veliki broj zaraženih i sestara i lekara.
 
"Skoro 200 zaposlenih  je trenutno na bolovanju. Na sreću, to su lake kliničke slike, niko nije hospitalizovan, ali to otežava rad bolnice", dodao je Savić. 
  • TBL

    28.01.2022 11:28
    Juče je na Twitteru neko napisao da je cela bolnica u kovid sistemu i da su bez obaveštenja vraćali i odbijali sve nekovid pacijente. Ne mogu da tvrdim da je ovo tačno, ali bilo je dosta komentatora koji su potvrdili ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija