FOTO: "Okićeni" putnik zaustavljen na prelazu Vatin

Carinici su u saradnji sa policijom, 24. januara, na prelazu Vatin, zaustavili putnika koji je na sebi nosio pregršt nakita koji nije prijavio.

Prekršaj je otkriven u kasnim večernjim časovima, kada je na prelaz Vatin pristigao mercedes rumunskih registarskih oznaka kojim je jedan putnik putovao ka Rumuniji.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je, nakon što je izdvojen za detaljnu kontrolu, usledilo iznenađenje.

Carinici su oko vrata i u džepovima ovog putnika pronašli 15 zlatnih lančića, 4 lančića od belog zlata, 12 narukvica i 4 prstena.
 
 
Iz Uprave carine podsećaju putnike na obavezu prijavljivanja dragocenosti ukoliko na sebi ili u prtljagu nose dosta nakita. Veoma je važno da se nakit prijavi, jer ukoliko se to ne učini, carinici će veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, zbog čega se putnici lako mogu naći u prekršaju.
 
 
"Da biste sebe poštedeli neprijatnosti i rizika da vam nakit bude privremeno ili trajno oduzet, najsigurnije je da prijavite sve dragocenosti koje nosite sa sobom", navode iz Uprave carine.
  • Zoja

    30.01.2022 03:56
    @Teodosije III
    @Teodosije III, pa ne bih baš rekao. Pre dve godine sam bio u Novom Sadu oko dva meseca. Naravno, meni ne pada na pamet da sebe prijavljujem. Medjutim, bio mi je u poseti drugar Kanadjanin i ni njega nisam prijavio. Jednostavno nas mrzelo, iako mislim da bi njemu bio doživljaj da se malo oseća kao Jozef K. u tom ćumezu u Kraljevića Marka. Na izlasku iz zemlje niko ga ništa nije pitao. Zamislite drzavu koja bi da bude deo Evrope a i dalje upražnjava te severnokorejske običaje. Ma nema šanse. Količna stranaca koja sada dolazi u Srbiju je prosto u broju da to više niko ne traži.
  • Js

    29.01.2022 16:27
    Ima
    Veliku rodbinu.
  • Dario

    29.01.2022 12:46
    Zakonom nije definisano koja količina nakita se smatra ličnim sem nakita koji putnik nosi na sebi. Ovaj putnik čini mi se nakit koji je nosio oko vrata i na ruci je po zakonu legalno nosio a ono u džepu nije prijavio a bio je u obavezi da to učini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija