SNS i SPS sa posebnim listama na izbore, zajednički kandidat za predsednika

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) izaći će na predstojeće izbore sa posebnim listama, ali će nastaviti saradnju, odlučeno je danas na sastanku rukovodstava partija.
SNS i SPS sa posebnim listama na izbore, zajednički kandidat za predsednika
Foto: FoNet
Kako je posle sastanka rekao predsednik SNS Aleksandar Vučić, izlazak na izbore sa posebnim listama dovešće do "maksimizacije" rezultata stranaka vladajuće koalicije.

"To je naša zajednička odluka. Mi već 10 godina uspešno sarađujemo, razgovarali smo i o budućoj saradnji i posle izbora ako nam građani daju poverenje da nastavimo da radimo zajedno i na nivou Vlade i na niovu Beograda", kazao je Vučić posle sastanka u sedištu SNS u Beogradu. 

Najavio je i da će dve stranke raditi na pripremi strateškog dokumenta koji će definisati ciljeve saradnje SNS i SPS. 
 
"Pričali smo kako da u okviru programa Srbija 2025 i Srbija 2030 zajedničke ciljeve i zalaganja stavimo na pravo mesto i da pored svega što smo do sada uradili, pronadjemo još više snage i energije za važna dela u budućnosti", rekao je Vučić.
 
Upitan da li je bilo nekih nesuglasica sa predstavnicima SPS, Vučić je rekao da ni u stranci koju vodi nemaju svi isto mišljenje o svemu što je, kako je ocenio, normalno u demokratiji.
 
"Imamo zajedničke strateške ciljeve, oko toga se okupljamo. Zajednički želimo da Srbija ide napred. Bilo je u prošlosti mnogo teških odluka i sve što smo postigli, poput najbolje finansijske konsolidacije u Evropi, delimično je moj uspeh ali ja to ne bih uspeo da nije bilo Ivice Dačića da podrži te teške mere kad sam ih predložio", rekao je Vučić. 
 
Naveo je i da će u vezi sa kandidaturom za novi predsednički mandat najpre razgovarati sa stranačkim kolegama u SNS, a da će potom održati još jedan sastanak "sa partnerima iz SPS" pre donošenja konačne odluke. 
 
On je dodao da je prihvatio da se redosled predsedničkih kandidata odredi žrebom iako bi kako je ocenio, prednost trebalo da ima "onaj ko je najorganizovaniji".
 
"Opet mogu da budem i šesti i dvanaesti na listiću, kako god da okrenete ne vidim kome je to važno. To govori o besmislenim stvarima na kojima ljudi baziraju bavljenje politikom", rekao je Vučić.
Dačić: Nadam se da će zajednički kandidat za predsednika biti Vučić 
 
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će SPS zajedno sa SNS imati zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i da se nada da će to ponovo biti Aleksandar Vučić.
 
"SPS ima svog kandiata - Aleksandar Vučić je bio zajednički kandidat prošlog puta, što se nas tiče ako je on kandidat za predsednika Srbije, on i dalje jeste i ponovo će biti naš zajednički predsednički kandidat", rekao je Dačić.
 
On je dodao da je Vučić jedini koji može da iznese "tu borbu" koju nosi predsednička funkcija i simboliše rezultate koji su postignuti poslednjih deset godina.
  • 313

    29.01.2022 19:25
    Pogrešna meta
    Mnogi se raduju mogućem raspadu SPSa. Neuporedivo korisnije bi bilo da se poradi na tome da se SNS, rak rana Srbije, skine sa leđa naroda i ode na đubrište istorije.
  • Maratonci

    29.01.2022 18:45
    Ivica i Aca imaju pedesetak dodina života od toga trideset godina na vlasti. Sve to u zemlji koja se sveobuhvatno i kontinuirano degradira. Potpuno neprirodna abnormalna situacija političke stvarnosti Srbije.
  • Pavle Korčagin

    29.01.2022 17:50
    Epilog
    U drugom krugu SPS podržava kandidata opozicije...i opet Ivica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija