Narodna stranka podržala Ponoša kao predsedničkog kandidata

Predsedništvo Narodne stranke (NS) odlučilo je večeras tesnom većinom glasova da podrži predlog Stranke slobode i pravde (SSP) o kandidaturi Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.

Predsedništvo NS je odustalo od predloga da predsednički kandidat bude prvi potpredsednik NS-a Miroslav Aleksić.

"Svesni generacijske odgovornosti da se aktuelni diktatorski režim pod hitno pošalje u istoriju, kao i da su sabornost i jedinstvo najvažnijih opozicionih činilaca neophodan preduslov da bi se to dogodilo, Predsedništvo NS je donelo odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik NS Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije", saopštava NS.

Kako je navedeno u saopštenju, tesnom većinom glasova, Predsedništvo NS je donelo odluku da podrži predlog SSP da zajednički kandidat koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner NS Zdravko Ponoš.
 
"Miroslav Aleksić će biti prvo lice NS u okviru naše koalicije na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije", ističe NS.
 
Ranije večeras Glavni odbor Demokratske stranke podržao je predlog da Ponoš bude predsednički kandidat koalicije te stranke, NS-a i SSP-a.
  • Normalan

    30.01.2022 10:31
    Ima i moj glas. Ali da se razumemo, skoro svako bi ga imao protiv ovog zla.
  • Predragg

    30.01.2022 10:29
    Ponos za Predsednika,Marinika za Premijera ili Ministra Policije. Ko misli da je Aca najmanje lose resenje i da je on nesto uradio za Srbiju,neka pogleda gde su Slovenija,Hrvatska,Madjarska,Rumunija,Bugarska 2022. i ne oseti ogroman stid,neka bira nepismene naprednjacke kriminalce.
  • Dragan

    30.01.2022 10:23
    Ah
    Većina komentatora za posmatranje.Imate primer-Tadić bio predsednik države,a DSS imao skupštinu.Skupština može opozvati predsednika (slučaj predsednik SRJ Panić koji je opozvala skupština jer je bio na strani DOSa i Vuka Draškovića) ali nikad predsednik države skupštinu.Možda bude kohaditirao kao Tadić sa skupštinskom većinom.I drugo svim SNS funkcionerima ne možete ništa jer po DS ustavu imaju doživotni imunitet+obezbeđenje a neki i vozilo i kancelariju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.