Policija sprečila građane da postave pitanja Brnabić o zemlji koja im je oduzeta a nije plaćena

Više desetina građana protestovalo je danas u mestu Pakovraće kod Čačka prilikom otvaranja deonice autoputa Preljina - Požega, jer im je zbog izgradnje tog puta oduzeta zemlja koja još nije plaćena.
Policija je sprečila građane da priđu premijerki Ani Brnabić i postave joj pitanje kada će im biti plaćena eksproprisana zemlja za izgradnju autoputa.
Policija je okružila građane koji su protestovali, posle čega su oni zahtevali da tri njihova predstavnika upute pitanja predsednici Vlade, ali policijci im ni to nisu dozvolili.
Stanovnik Pakovraća Radoš Bojović rekao je novinarima da poslednje tri godine redovno dolazi na sudska ročišta, da ga iznose u kolicima pošto je invalid, ali ročišta se odlažu jer se predstavnici Gradske uprave Čačka, kao druga strana u sudskom postupku, ne pojavljuju.
 
"Oni namerno opstruišu suđenje i ne dostavljaju informacije o lokacijama čime se ročišta odlažu u nedogled", rekao je Bojović.
 
Oko 100 vlasnika zemlje koja se našla na trasi autoputa Preljina - Požega tužilo je državu jer nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za oduzetu zemlju. Neki od njih su morali da napuste svoje kuće jer su se i one našle na trasi autoputa.
 
Meštanin sela Baluga Bratislav Simović rekao je agenciji Beta da oni neće odustati od svojih zahteva i da će tražiti sastanak sa Brnabić na kojem će tražiti da se sudski postupci ažuriraju i da sve zemljišne parcele koje su oduzete za izgradnju autoputa budu plaćene vlasnicima.
 
Građani koji su protestovali su nosili transparente na kojima je pisalo "Gradonačelniče, da li biste prodali ar svoje zemlje za 150 evra" i "Samo u Čačku ar vredi 100 evra", "Kraljevo - 1.600 evra/ar, Trstenik - 1.400 evra/ar, Vrnjačka Banja - 3.000 evra/ar, Kruševac- 2.0000 evra/ar, Čačak - 150 evra/ar", "Stop pritisku na veštake i na sud".
 
Među parolama su bile i "Ne damo metar dedovine za paklu cigareta", "Zašto od seljaka pravite socijalni slučaj", "Eksproprijacija jednako otimačina".
  • Sosa

    01.02.2022 22:01
    Zuti
    Zivim u inostranstvu I ne znam sta I ko su vam "zuti". Molim vas da mi objasnite jer bez razumevanja mi je tesko da pratim komentare.
  • Djekon

    31.01.2022 21:45
    Autoput
    Sad ste se Pojavili na Kraju
    Autoput se vec Odavno Gradio
    Gde ste onda Bili
    Sad se Pojavljujet onako Montirano Pred izbore
  • Žarko

    31.01.2022 17:31
    @šišmišušišmišu
    Brate šišmišu,biće da si ti na vutri,a za zemlju znaš samo iz saksije,račun ti nikako nije dobar,jer tvojom matematičkom progresijom svaki bi seljak odmah zemlju prodao kada bi za 1ha dobio 160000€...Pođimo najpre od toga da jedan ha ima 100 ari...Možda ćeš sada barem malo seljakovu muku da shvatiš i cenu koja je u ovoj priči aktuelna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija