Protest za čistiji vazduh, traži se poštovanje zakona

U centru Beograda, na Terazijama na protestu za čistiji vazduh danas se okuplio više stotina građana.
Protest, četvrti po redu, organizovala je grupa građana Eko straža, preneo je N1.
 
Za razliku od prethodnih okupljanja, organizatori su izdvojili samo jedan zahtev - da se poštuje već postojeći Zakon o kvalitetu vazduha.
To podrazumeva obaveštavanje javnosti o vrednostima zagađenja vazduha na adekvatan način - putem lokalnih televizija u trenucima kada je vazduh zagađen.
 
Podazumeva i konstantno praćenje indeksa kvaliteta vazduha na Prvom programu Radio-televizije Srbije i da se u okviru informativnih emisija redovno podnose izveštaji.
Na protestu su govorili ljudi iz različitih krajeva Srbije a muškarac iz Valjeva je rekao da je vazduh u tom gradu prekomerno zagađen više od 150 dana u toku godine.
 
Govornica iz Gornjeg Milanovca je kazala je da oni u tom gradu udišu prekomerno zagađen vazduh svaki dan, ali da podaci govore drugačije jer se ne meri količina pM 2.5 čestica.
 
Govornica iz Šapca je rekla je da je stanje u tom gradu katastrofalno, te dodala da je u Šapcu vazduh zagađen više od sedam meseci u toku godine.
 
Protest je, posle šetnje, završen ispred zgrade Vlade Srbije.
  • Nidza

    30.01.2022 22:45
    Kakvi su ovo balvani, kakve sume, kakvo zagadjenje, kakvi bakraci... Ovi cim se maknu sa Terazija, dobiju koprivnjacu. Nema sanse da bi preziveli na planiskom vazduhu.
  • One

    30.01.2022 20:41
    Vajna opozicija zna da nikada vecina nece glasati za bagru,lopove,izdajnike,nato olos...i uhvatili se ekologije za koju je bas briga,vazano je doci na vlast i opet pljackati. Unapred se spominje ulica i nasilje ako izgube izbore.
  • Bole

    30.01.2022 20:07
    Al su ovi Zeleni naporni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.