Direktorka "Batuta": Blizu vrhunac broja novozaraženih kovidom u Srbiji

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović izjavila je da je Srbija veoma blizu najvećeg broja inficiranih korona virusom i da se očekuje da će se u narednih desetak dana dostići najveći intenzitet.
Direktorka "Batuta": Blizu vrhunac broja novozaraženih kovidom u Srbiji
Foto: Pixabay
"Međutim, to ne možemo sa sigurnošću tvrditi jer puno zavisi od nas i našeg postupanja. Apelujem na sve osobe koje imaju simptome da se jave lekaru, kovid ambulanti ili ostanu kod kuće i da kontrolišu svoje kretanje da ne bi veoma brzo prenosili ovaj soj virusa", rekla je Jovanović za RTS.
Prema njenim rečima, ukoliko se pojavi povišena temperatura prvo na šta treba pomisliti jeste da je reč o korona virusu.
"U ovom trenutku naš Nacionalni komitet za imunizaciju nije doneo odluku o primeni četvrte doze vakcine ali ona je moguća i preporučuje se osobama sa hroničnim oboljenjima", rekla je Jovanović.
 
Ona je rekla da osobe koje imaju hronične bolesti, ako su primile treću dozu, četvrtu mogu primiti 28 dana posle treće.
 
"Kada je u pitanju obavezna imunizacija, jako je važno ne zaboraviti da je vakcinacija neophodna. Ta obaveza u ovom trenutku neće biti razmatrana, prate se sve preporuke stručnih tela, Evropskog centra za kontrolu bolesti, Centra za kontrolu bolesti iz Amerike, Svetske zdravstevene organizacije, stručnih institucija", rekla je Jovanović.
  • V

    31.01.2022 15:48
    Kada se otvaraju škole? Ovo kako sad rade je potuno besmisleno, a deca se i dalje jednako druže i neodlazak u školu im uopšte ne pomaže da ne dobiju covid.
  • Dragan Đerković

    31.01.2022 15:32
    Nije ništa urađeno da se izbegne 350-500 ljudi u trijažnim centrima, ništa nije urađeno da do smirivanje imamo mirnu situacija, osim acervarcija(nagomilavanje) raznih kontradiktornih izjava.

  • Dragan Đerković

    31.01.2022 10:16
    Djuri
    U aprilu neće biti 10-40 pozitivnih biće oko 100-350,ali opet će biti kao grip. Koliko imamo podataka Delta je još među nama kada omicron bude bar 70% u našoj cirkulaciji broj pozitivnih će početi da pada, zaštita traje 4meseca(svi proizvođači vakcina).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.