Još jedan okrivljeni iz Belivukovog klana dobija zaštićeni status

U predstojećem sudskom postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pored Bojana Hrvatina, prema saznanjima Novosti, još najmanje jedan okrivljeni imaće zaštićeni status.
Još jedan okrivljeni iz Belivukovog klana dobija zaštićeni status
Foto: Pixabay
Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo od predloga da privilegovani položaj dobije Srđan Lalić, svedok-okrivljeni postaće drugi pripadnik grupe, koji je uhapšen početkom februara prošle godine sa ostalim članovima ove zločinačke ekipe, pišu Novosti.
Pripreme za dodelu ovog povlašćenog statusa su pri kraju. Ovakvoj "privilegiji" se nadao i Lalić, kome preti doživotni zatvor. Ispričao je sve o grupi, kako su osmišljavane otmice i likvidacije, koji su motivi ubistva, ko je naredio koji zločin...
"Tužilaštvo za organizovani kriminal je odustalo od njega, iako je rekao sve o Belivuku i Miljkoviću", navodi izvor Novosti blizak istrazi.
 
Prema njegovim rečima, drugi član grupe, međutim, ima manje zlodela, a zna koliko i Lalić, ako ne i više, čak i oko pranja para, likvidacijama, koje do sada nisu obuhvaćene optužnicom ili proširenjem istrage...
 
Čeka se još samo jedna formalnost da mu se dodeli status svedoka-okrivljenog, pišu Novosti i podsećaju da ovakav donekle zaštićeni položaj, za sada, ima jedino Bojan Hrvatin.
 
On se brani sa slobode, kao i Vladimir Dimitrijević, koji je govorio o dilovanju droge, ali i Vojislav Đorđević, koji je opisao mučenje jednog mladića u kafiću na stadionu Partizana. U kućnom pritvoru su Slađana Sekulić i Nikola Stefanović. 
  • Marko

    01.02.2022 15:33
    Glasajmo pametno
    Kakva grozna drzava sa jos uzasnijim vodjom.
  • Čole

    01.02.2022 12:27
    Zaštićeni
    Zaštićeni svedok na slobodi? Neće dugo, ja mu nebi bio u koži.
  • Neko

    01.02.2022 10:44
    Kako Hrvatin moze imati taj status a ucestvovao je, koliko znam, u mlevenju ljudi??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.