Srđan Nogo optužen zbog razbijanja glasačke kutije, tužilaštvo ne precizira koju kaznu traži

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg poslanika Dveri i advokata Srđana Noga, kojim ga tereti zbog ometanja glasanja na referendumu 16. januara.
U optužnom predlogu tužilaštvo nije preciziralo koju kaznu traži, već je predložilo sudu da zbog krivičnog dela sprečavanje održavanja glasanja, nakon suđenja, okrivljenog oglasi krivim i osudi po zakonu.
Nogo se tereti  da je tokom referenduma u nedelju, 16. januara, na biračkom mestu 35 u Mesnoj zajednici "Dedinje" razbio glasačku kutiju u koju je prethodno ubacio svoj glasački listić, što je uzrokovalo prekid glasanja na tom biračkom mestu, saopštilo je tužilaštvo.
Tokom dokaznog postupka, tužilaštvo je nakon saslušanja Noga ispitalo svedoke koji su prisustvovali tom događaju, pribavilo CD sa video zapisom, kao i zapisnik o radu Biračkog odbora na biračkom mestu 35 u Beogradu, na Bulevaru kneza Aleksandra Karađordevića 29.
 
Nogo je uhapšen istog dana, a dva dana kasnije pušten da se brani sa slobode, pošto je Prvi osnovni sud odbio da mu odredi pritvor. Na saslušanju u tužilaštvu negirao je krivično delo i tvrdio da su njegove radnje bile "čist politički performans".
 
Bivši funkcioner Srpskog pokreta Dveri zadržan je 16. januara po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva.
 
Incident se dogodio kada je nakon glasanja na republičkom referendumu, Nogo razbio glasačku kutiju na glasačkom mestu. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak incidenta, na kojem Nogo nakon ubacivanja listića podiže kutiju i baca je na pod.
 
Vest je istog dana potvrdila i Republička izborna komisija.
  • marjan

    02.02.2022 04:20
    ne znam šta je manje iznenađujuće, to što je napravio preglup šou za javnost, ili to što mu je glasačko mesto na dedinju
  • mile

    02.02.2022 02:20
    Zašto lažu da je tužilaštvo pribavilo snimak kada ga je sam Nogo predao + objavio na yt? Takođe, ko je dozvolio da se rasuti birački materijal pokupi i postavi u novu kutiju, kršeći time pravila izbornog procesa po kom je glasanje moralo da se prekine i ponovi?
  • Zemara

    01.02.2022 15:42
    Udbas, nista novo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.