Odbačena prijava protiv predsednice GO SSP u Nišu za kretanje kolovozom tokom protesta

Prekršajni sud u Nišu odbacio je danas prekršajni nalog koji je policija u decembru podnela protiv predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelene Milošević Nikolić.
Odbačena prijava protiv predsednice GO SSP u Nišu za kretanje kolovozom tokom protesta
Foto: 021.rs (arhiva)

Prekršajni nalog je podnet uz obazloženje da se tokom ekološkog protesta 4. decembra kretala kolovozom suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja. 

U rešenju Prekršajnog suda koji je Milošević Nikolić objavila na društvenim mrežama navedeno je da se prekršajni nalog odbacuje jer policija nije u predviđenom roku dopunila nalog opisom prekršaja, odnosno načinom na koji je okrivljena prekršila Zakon i nije dostavila dokaze o učinjenom prekršaju.

Predsednica GO SPP Niš je povodom odluke Prekršajnog suda napisala na svom Fejsbuk profilu da je policija dostavila "dokaze", ali nakon isteka roka.
 
"Major Petrović nije mogao zakonski da dokaže kako me je identifikovao, jer je koristio nedozvoljene metode. Kažnjavali su ljude nezakonito", navela je Milošević Nikolić. 
 
Prekršajnom sudu u Nišu do sredine januara stiglo je 20 zahteva policije za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja ekoloških protesta 4. i 11. decembra, a 127 građana je podnelo zahtev za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koji su im uručeni zbog ometanja saobraćaja tokom protesta.
 
Među građanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković, profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković.
 
Za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predviđa kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.
  • Lacika

    01.02.2022 19:06
    Posledice
    Pa onda majora otpustiti jer ne zna zakon i kako da radi svoj posao.
  • Pravda

    01.02.2022 18:11
    Jel' to ista ona policija koja nije mogla da utvrdi brzinu kretanja audija koji je usmrtio dvoje pešaka?
    Ovo može da uradi?
  • .

    01.02.2022 17:49
    Ne bi me cudilo da je naredba i bila da se ne dokumentuju dokazi bas propisno kako bi tuzbe bile odbacene.

    A prijave su bile cisto da se narod zaplasi i da se pravi SNS cirkus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija