Otkriven još jedan pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije

Pošta Srbije danas je saopštila da je otkriven novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte.

Kako dodaju, građanima se putem lažnih SMS i "whats app" poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

Poruke sadrže link ka stranici koja nije u vlasništvu Pošte Srbije, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

Pošta Srbije je istakla da nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih. Otkrivena prevara je odmah prijavljena Nacionalnom CERT-u Srbije.
 
U cilju edukacije i pomoći građanima otvorena je i stranica na korporativnom sajtu Pošte Srbije, a ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Кontakt centar čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788 je raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.
 
Pošta je savetovala građanima da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.
  • Mile rent-a mozak

    04.02.2022 11:05
    Logotip i ime pošta? Baš me zanima gde ste zaštitili ime Pošta? Niste vi Ceca, da zaštitite žig, ime, lik, silikone, zaostavštinu, tigrića, i ostale HTZ stavke.
  • Poštar

    03.02.2022 18:47
    Bolje da podignu plate nego što upozoravaju na gluposti. Firma se raspada, ljudi masovno idu na bolovanje jer neće da rade za klikere, svi preostali kuriri i poštari rade po nekoliko rejona. I to ispremeštani po raznim tuđim rejonima u drugim delovima grada. Situacija je gora nego u JGSP, gde smo svi videli da se sprema štrajk. Selo gori, a baba se češlja. Ljudima kasne penzije i računi a oni objavljuju markice sa motivima grada i upozoravaju na net prevare. Lakrdija. Pravi problem je trulež unutar pošte, to što napreduju lojalni partiji, a ne stručni i vredni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.