Šekler: Nije uteha mali procenat hospitalizovanih kada imamo veliki broj zaraženih

Virusolog Milanko Šekler rekao je za RTS da nije velika uteha mali procenat hospitalizovanih kada imamo veliki broj zaraženih i to je na 20.000 novoobolelih 200 hospitalizovanih.
Šekler: Nije uteha mali procenat hospitalizovanih kada imamo veliki broj zaraženih
Foto: 021.rs
Napomenuo je da je i veliki broj umrlih na dnevnom nivou.
Šekler očekuje mirnije leto, ali samo za vakcinisane. Pokazao je grafikone iz Velike Britanije gde je veliki broj vakcinisanih na kojima se vidi da je sada od omikrona u toj zemlji značajno manji broj umrlih nego dok su dominirali alfa i delta soj, iako imaju velike brojeve novozaraženih od omikrona na dnevnom nivou.
Međutim, upozorio je da Srbija nije u tom društvu, zbog nižeg nivoa vakcinacije i da kod nas kako raste broj novozaraženih, tako raste i broj umrlih.
  • Ce

    04.02.2022 09:50
    Ne verujem vise nikome..
  • Mira

    04.02.2022 08:29
    I mi iz covid bolnice očekujemo na proleće da se ovo sve završi tj da bude kao grip.
  • Realista

    04.02.2022 06:52
    Svet
    Postoje neke razvijene države sa nepolitički motivisanim medicinskim stručnim štabovima koji stvarno vode postupak u vezi korone a ne fiktivno kao u Srbiji, koje ne misle kao pomenuti doktor pa su ukinule sve mere. Takođe, u tim istim razvijenim državama žive narodi koji su dovoljno pametni da se ne obrazuju na jutjubu i koji su se vakcinišali u velikom broju pa sad mogu da nastave da žive iole normalno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija