Bakić: Rio Tintu za sada ne pada na pamet da napusti Srbiju, ali nismo više ovce

Član koalicije "Moramo", arhitekta Dragoljub Bakić izjavio je da kompaniji "Rio Tinto" za sada ne pada na pamet da napusti Srbiju, ali da misli da će ekološki aktivisti dobiti taj rat.
Bakić: Rio Tintu za sada ne pada na pamet da napusti Srbiju, ali nismo više ovce
Foto: Medija centar Beograd

Bakić je najavio radikalizacija dosadašnjeg "mirnog sedenja i gledanja u belo, jer nismo više ovce" i naveo da građani "moraju da uzmu stvar u svoje ruke".

On je naglasio da građanska neposlušnost znači nove blokade jer se pokazalo da su na taj način napravljene neke uspešne stvari u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".

Kako je rekao, vlasti u Beogradu ne misle da treba očuvati baru Revu pa i dalje predviđaju da je nasipaju i prave industrijsku zonu.
 
Naveo je da su zbog toga podnete primedbe, ali da se gradska vlast oglušila o njih i da će koalicija "Moramo" verovatno ući u nove proteste i građanske neposlušnosti "jer izgleda da jedino taj jezik razume beogradska pohlepna vlast".
  • Dragan

    06.02.2022 09:43
    Ah
    Gospodin Bakić je bio pre nedelju dana u emisiji "dobar,loš,zao" na N1.Givorio je tome,o izvorištu vode Makiš.Tad je rekao da je ogromna mašinska krtica koja je bušila tunel ispod Beograda se pokvarila i da je tu ostala i zabetonirana.Kaže da temelji za bilo šta na Makišu treba da budu bar 16m a izvorište je na 12m.Da je tamo dosad naj čistija voda u Srbiji.
  • A

    06.02.2022 09:17
    A
    Ako je neko zaista poverovao dace otici Rio Tinto taj nije normalan! Onaj ko kupuje zemlju i kuce taj nema nameru da ode! Nego svi 3 Aprila na glasanje i posle pobede u zakonski obracun sa svima koji su umesani u ovo! Sve ostalo je gubljenje energije i vremena!!!
  • Mirko

    05.02.2022 21:22
    @Ratko
    Nisu oni "sisali vesla". Rio Tinto se nigde nije povukao u svetu, gde se cutalo.
    Samo konstantni protesti ako vam je stalo da odu.
    1, 2, 5, 10 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija