Ćuta: Rio Tintu rok do 20. februara, onda će osoblje biti fizički izbačeno iz kancelarija

Jedan od lidera Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je sve meštane Gornjih Nedeljica i sve ekološke aktiviste da do 20. februara daju rok Rio Tintu da napusti Nedeljice i dolinu Jadra.
Ćuta: Rio Tintu rok do 20. februara, onda će osoblje biti fizički izbačeno iz kancelarija
Foto: 021.rs

U suprotnom će, kako najavljuje, osoblje biti fizički proterano.

"Šta posle svega Rio Tinto traži u Gornjim Nedeljicama. Ako je poništena Uredba Vlade i rasformirana radna grupa za implementaciju projekta Jadar zašto Rio Tinto i dalje kupuje zemlju od meštana i zašto džipovi te kompanije i dalje patroliraju selom? Nema više šta Rio Tinto da traži u Gornjim Nedeljicama", poručuje Ćuta u izjavi za Nova.rs.

Zato je uputio apel meštanima Nedeljica i ekološkim aktivistima i poručio: "Setite se Rakite".
 
"Pozivam sve meštane Gornjih Nedeljica, SEOS, sve ekološke organizacije i građane da svi zajedno damo rok Rio Tintu da do 20. februara napusti teritoriju Nedeljica a da, ukoliko to ne učine, fizički proteramo osoblje iz ofisa te kompanije kao i čitav njihov vozni park, a da se na prilazu selu postave straže. U Gornje Nedeljice može da uđe samo prijatelj. Neprijatiljima tamo nije mesto", kaže Ćuta.
  • dobrivoje

    10.02.2022 09:55
    @Uros 10.02.2022 • 00:13
    Ajd pokušaću da se spustim na tvoj nivo i da ti objasnim:
    Dosadni ste ljudi ,jako ste dosadni sa istim pričama sa istim floskulama. Kako mislite da smenite vlast kad sem priče o sendvičima ne nudite ništa. malo kreativnosti je neophodno. Ovako Koštunica neobavešteni i sendviče vrtite godinama.
    Zašto bi normalan čovek skidao lošu vlast da mu dođe isto loša ili gora?
    Samo da sad Uroš zasedne u fotelju? Teško
  • Uros

    10.02.2022 00:13
    @dobrivoje
    Vredja te svakodnevna hrana pre tvog/Vaseg nazadnjackog botovanja? Nemoguce ti se samo salis.
  • dobrivoje

    09.02.2022 16:35
    Koliko vas ima
    a ja sam,Bojan,Pape ,Misa ,Uros...
    Nijedan argument od svih vas samo vređanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.