Postupak protiv šalterske službenice jer je motkom udarila trudnicu

Marija P. (22) iz Medveđe, koja je u osmom mesecu trudnoće, tvrdi da je zadobila udarac motkom od strane službenice na šalteru Skupštine opštine.
Postupak protiv šalterske službenice jer je motkom udarila trudnicu
Foto: Pixabay

Kakopiše Jugmedia, to se dogodilo kada je sa suprugom otišla u zgradu Skupštine opštine da na šalteru podigne jedan dokument. Prema njenim rečima, udarac motkom i rukom je usledio nakon što su se pre toga više od sat i po raspravljale zato što je u zgradu ušla bez maske, iako i sama službenica, druge stranke i obezbeđenje, tvrde trudnica i drugi izvori Jugmedie, nisu nosili maske na licima. 

"Udarila me je preko šaltera nekom motkom od metar dužine, koja mi je najpribližnije ličila na oklagiju, i to bočno preko rebara i stomaka. Potom rukom u levo rame, pa ponovo podigla na mene onu oklagiju, ali sam uspela da joj zadržim ruku i izbegnem treći udarac", priča ova žena i buduća majka.
Kaže da ni ona, a ni njen suprug, usled šoka nisu znali kako da reaguju.
 
"Samo smo se bojali da se prerano ne porodi jer je bila u velikom strahu i stresu. Čak se i lekar, čiju smo pomoć zatražili, čudio kako je neko mogao fizički da nasrne na trudnu ženu", priča Marijin suprug.
 
"Niko nije nosio maske, ni stranke ni zaposleni ni obezbeđenje, pa ni mi. Čekala sam strpljivo u redu i kada sam predala dokumenta, ona se na mene okomila s pitanjem gde mi je maska. Kada sam joj rekla da niko ne nosi, a ne samo ja, odgovorila je da mi neće završiti posao dok ne stavim masku", kaže Marija.
 
Iznervirana, otišla je sa suprugom na sprat da se požali nekome od rukovodilaca, a primio ju je predsednik Privremenog organa Dragan Kulić.
 
"Primio je mene i supruga u svoju kancelariju. Molio me da se smirim, ponudio kafu i vodu, a nekome je naredio da siđe dole u prizemlje, gde je šalter, da popriča sa šalterskom službenicom i da mi se donese maska. Bio je vrlo ljubazan i izvinjavao se u ime šalterske radnice. Sa maskom na licu prišla sam šalteru i pitala da li je gotovo a ona je drsko i provokativno odgovorila da nije, zatražila je moju ličnu kartu, koju sam ja stavila na pult, a kada je ponovo zatražila da joj predam u njene ruke, učinila sam to. Međutim, ona je kartu ispustila iz ruke, pa skočila i počela da me vređa najpogrdnijim rečima govoreći da sam je, navodno, gađala tom ličnom kartom", navela je Marija.
 
Posle toga je slučaj prijavila policiji, kojoj su radnici obezbeđenja izjavili da ništa nisu videli, i otišla kod lekara.
 
Predsednik Privremenog organa Dragan Kulić rekao je da osuđuje ponašanje službenice.
 
"Postupak službenice najoštrije osuđujem, žalim što se to desilo. Zatražio sam da se pod hitno povede discipilinski postupak protiv nje", kaže Kulić i dodaje da je za fizički napad na trudnicu saznao nekoliko sati kasnije i da je sam bio šokiran.
  • Sofronije Leghorn

    09.02.2022 19:13
    Cirkus
    Ovde neko laže, kako je moguće da je oklagijom udari preko rebara i stomaka? A sve to iz šaltera? Pravac kod Jovane Jeremić da presudi! HITNO! Vasiono čuješ li me?
  • Aleh

    09.02.2022 11:22
    Draga Marija, kako vodiš računa o sebi i svojoj okolini, tako ćeš i o sirotom detetu.
  • Dzungla

    09.02.2022 09:56
    Divljina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.