Veštakinja MUP-a pronađena mrtva

Dugogodišnja radnica Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP, molekularni biolog i DNK veštak Tamara K. (50) pronađena je mrtva ispred zgrade u kojoj je stanovala na Voždovcu.
Veštakinja MUP-a pronađena mrtva
Foto: 021.rs
Kako javlja Nova.rs, Tamara K. je juče pronađena mrtva ispred svoje zgrade i sumnja se da je izvršila samoubistvo.
Ona je poslednjih nekoliko godina vodila pravnu borbu i pokušavala da se vrati na svoje staro mesto, s kog ju je po kazni udaljila bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, nezadovoljna njenim DNK veštačenjem u slučaju "Durmitor", ali i svedočenjem na suđenju dvojici označenih pripadnika "škaljarskog klana", piše Nova.rs.
Kako navodi ovaj portal, Tamara K. bila je jedan od najuglednijih stručnjaka NKTC koja je svoju profesionalnost platila radnim mestom, nakon što je ispitivala DNK tragove pronađene na pištoljima označenih pripadnika škaljarskog klana, a koji su juna 2017. uhapšeni u novobeogradskom restoranu Durmitor.
 
Slučaj je ubrzo nakon hapšenja spao na samo dvojicu optužnih, Mitra Muratovića i Miloša Nilovića zvanog Runjo, i to zbog nelegalnog držanja oružja. Njihove DNK tragove upravo je NKTC pronašao na dva zaplenjena pištolja, prema navodima iz optužnice.
 
Međutim, kada je Tamara K. saslušana kao veštak na suđenju, ona je izjavila da je pronađen DNK trag i treće osobe, što je rezultiralo novom optužnicom, na kojoj se našao i Mališa Vućić. Ovu optužnicu, međutim, Viši sud iz nekog razloga nikada nije potvrdio, već je nastavio s postojećim postupkom koji je rezultirao osuđujućom presudom za Muratovića i oslobađajućom za Nilovića.
 
Nakon što je u sudnici iznela tvrdnje i o trećem DNK tragu, Tamara K. je zajedno sa još jednom svojom koleginicom iz laboratorije MUP udaljena i degradirana na niže radno mesto, u Sektor za vanredne situacije, u vreme kada je MUP kadrirala Dijana Hrkalović, piše Nova.rs.
  • Novosađanka

    09.02.2022 13:24
    Ta nemojte kasti
    Takozvano samoubistvo iz zasede. Tako to biva kad državu preuzme mafija.
  • MarkoNS

    09.02.2022 12:54
    :-(
    Eto zašto su ovi opasni po društvo: Zbog takve kakva je Hrkalovićka, zbog šibicarskih maritetluka i dilova nje i njojzi sličnih, izgubimo ovakvu osobu. A mogu da pomislim koliko boli i nepravde su joj nanosili prethodnih godina.

    Tuga do neba.
  • jojka

    09.02.2022 11:50
    Da pitamo karabinjere?
    Da li je i ona sama sebi prerezala grkljan, a noža nigde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.