Bivši pomoćnik izvršitelja proneverio sedam miliona dinara

Beogradska policija uhapsila je A. C. (32), bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog sumnje da je proneverom prisvojio 6.899.620 dinara.
Bivši pomoćnik izvršitelja proneverio sedam miliona dinara
Foto: Pixabay
On se tereti da je, od 17. juna 2020. do 16. juna 2021. godine, obavljajući poslove evidencija i rasknjižavanja uplata sa namenskog računa javnog izvršitelja kod jedne banke, neosnovano i protivpravno prenosio sredstva koja su pristizala od izvršnih dužnika po predmetima izvršenja na svoj lični tekući račun, umesto na račune izvršnih poverilaca.
On je, kako se sumnja, prilikom prenosa sredstava lažno upisivao nazive izvršnih poverilaca, a umesto njihovog računa svoj lični tekući račun i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.899.620 dinara, na štetu javnog izvršitelja.
Novac je, kako se sumnja, trošio za lične potrebe. 
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • !

    10.02.2022 09:02
    !
    Stop,privatnim izvrsiteljima! Trenutno ima preko dva miliona predmeta kod ovih lihvara sa abnormalnim kamatama! Toliko ce glasati protiv ove bande! Ako prodje AV niko me nemoze ubediti da nije pokrao glasove!!!
  • Miloš

    10.02.2022 08:08
    Miloš
    Izvršiteljima je dozvoljeno od strane,režima da rade šta hoće bez ikakve kontrole! Sistem je stvoren za nemilosrdnu pljaćku građana! To moramo zaustaviti kao i SNS koji ih štiti i uzima deo novca! E zato i za još gorih stvari ima da puknu jer je prevršila dara meru! Lično znam izvršitelja kome je sramota da radi to što radi i kaže da ova pljačka nije bila ni za vreme Turaka!
  • Nenad

    09.02.2022 20:30
    Kako se to radi
    Evo kako ova šema funkcioniše, a poverioci ko alajbegova slama.
    Kad izvršni dužnik plati, u celini ili ratama, glavnica se prebaci poveriocu, kao i DEO kamate. Ostatak kamate na svoj račun. Poverilac(JP) ne kontroliše kamatu i zadovoljan je, i nije ga briga što je "oštećen".
    Na primeru se vidi kako stvari u Srbiji funkcionišu, pre svega ono da "državnog službenika platiš da ne mora da krade", tj. kupovina "poštenja". Eto rezultata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija