Belivuk u iskazu rekao da je rušio u Savamali

Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.
Osumnjičeni su negirali krivicu za ubustva, istakavši da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih. Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda, piše Nova.rs.
"Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima", rekao je Belivuk na saslušanju, prenosi Nova.rs, i dodao: "Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali."
Veselinović je široj javnosti poznat kao biznismen koji se dovodio u vezu sa ubistvom političara Olivera Ivanovića. Sa druge strane, Stanković je ubijen 2016. nedaleko od Centralnog zatvora, a svojevremeno je bio najbliži saradnik Velje Nevolje.
 
Slučaj Savamala
 
Slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni posle šest godina nije zvanično rasvetljen, a više osoba, koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016. maskirane fantomkama, bagerima sravnile sa zemljom sve što se nalazilo na putu izgradnje Beograda na vodi, do danas nisu identifikovane.
 
Ni dan danas se ne zna ko su bili "kompletni idioti", kako ih je tada nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je obećavao da će u potpunosti rasvetliti ovaj slučaj.
 
Uprkos pritiscima javnosti, ali i brojnim građanskim protestima, Više tužilaštvo je godinu dana nakon događaja bilo primorano da saopšti da zbog "dokaza" koje je prikupio i dostavio MUP, istraga u slučaju "Savamala" neće biti pokrenuta.
 
Da rušenje nije moglo da se dogodi bez znanja državnog vrha nedvosmisleno je ukazala činjenica da su građani te noći besomučno pozivali policiju da interveniše i spreči "fantome" da ruše. Policija nije reagovala, već ih je upućivala na komunalnu policiju. Iako je tadašnji načelnik Komunalne policije Beograda Nikola Ristić rekao da građani te večeri nisu pozvali ovu službu, naknadnom kontrolom rada policije utvrđeno je drugačije.
 
Jedan od onih koji su najgore prošli bio je čuvar objekta u Hercegovačkoj ulici Slobodan Tanasković. Maskirani napadači su ga vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lične dokumente. Ovaj svedok preminuo je mesec dana nakon pomenutog događaja.
 
Inače, Belivuk, Miljković, Budimir i Draganić saslušani su u ponedeljak pred tužiocem zbog dve likvidacije. Reč je o proširenju istrage protiv Belivukovog klana, a odnosi se na ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.
 
Oni su negirali izvršenje ovih likvidacija.
  • @Bože sačuvaj

    10.02.2022 21:41
    “Sta ima u glavi coveka koji veruje sta je rekao Belivuk”

    Ima dva oka u glavi, da vidi šta je i kako urađeno, a ne da mu vođa objasni, šta treba da vidi.
  • Ognjen

    10.02.2022 13:45
    Da se pitala "nasa" vlast, nikad ne bi Belivuk bio u zatvoru, njegovo hapsenje je posledica toga sto je FBI preko podmetnute aplikacije otkrio sta su radili i onda pozvao Stefanovica na raport u Vasington gde je receno da nekog moraju uhapsiti ili ce otkriti sve podatke javno.
  • Boze sacuvaj

    10.02.2022 13:09
    Sta ima u glavi coveka koji veruje sta je rekao Belivuk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.