Podignuta optužnica protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad jer je tukao ženu, taštu i šuraka

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad iz tog mesta D. Ž. zbog tri slučaja nasilja u porodici.
Podignuta optužnica protiv v.d. direktora Centra za socijalni rad jer je tukao ženu, taštu i šuraka
Foto: Pixabay
Po donošenju optužnog predloga, sud mu je odredio kućni pritvor. 
"Njemu se na teret stavlja da je 31. januara primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka, tako što je, pošto mu je supruga saopštila da želi da ga napusti, najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati svakoga ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci", navodi se u saopštenju Tužilaštva.
Kako se dodaje, on je "taštu vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice".
 
"Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, prilikom čega mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože", kažu u Tužilaštvu.
 
Dodaju da su u optužnom predlogu predložili sudu da se okrivljenom izrekne jedinstvena kazna zatvora od najmanje jedne godine i zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.
 
"Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu. Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica", rečeno je u Tužilaštvu.
  • Dragan

    10.02.2022 18:05
    V.D. direktora u centru za socijalni rad? Taj je na čelu ustanove koijavodi brigu o ljudima? Ko god ga je postavio na to mesto (pojedinac, kolektivno telo) morao bi da se oglasi ili podnese ostavku.
  • Loki

    10.02.2022 12:29
    Pa to je taj Sns kadar,idelan produkt opsteg stanja u Srbiji.
  • wnj

    10.02.2022 12:29
    Jel SNS kadar? ...vidim obrazac "tradicionalnih vrednosti", pa pitam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.