RIK osnovala pet radnih grupa

Republička izborna komisija (RIK) donela je na današnjoj sednici odluku o obrazovanju pet radnih grupa.

Osnovane su grupa za normativne poslove, finansijske poslove i za unapređenje izbornog procesa za osobe sa invaliditetom, kao i radnih grupe za infornisanje i za štampanje izbornog materijala.

Na sednici RIK je kao neosnovan odbačen prigovor zastupnika Udruženja Suverenisti Saše Radulovića koji je prigovorom tvrdio da referendum nije sproveden u skladu sa Ustavom po kome bi građani na referendumu trebalo da se izjašnjavaju najkasnije u roku od 60 dana od dana usvajanja akta o promeni Ustava.
Radulović je naveo da je akt o promeni Ustava usvojen 30. novembra 2021. godine i da je propisani rok za izjašnjavanje građana prošao 29. januara 2022. godine.
 
Radulović je naveo i da je uprkos tome na glasačkom mestu broj 59 glasanje sprovedeno 2. februara 2022. godine. 

Teme

RIK

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija