Vlada Srbije odobrila zapošljavanje 1.000 lekara

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja 1.000 diplomaca medicinskih fakulteta.
Vlada Srbije odobrila zapošljavanje 1.000 lekara
Foto: Pixabay

Ovo zapošljavanje odnosi se na deficitarne grane medicine i u skladu je sa kadrovskim planovima zdravstvenih ustanova i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, saopšteno je posle sednice vlade.

Na osnovu analize Instituta za javno zdravlje "„Dr Milan Jovanović - Batut"“ utvrđeno je da u zdravstvenom sistemu Srbije nedostaje više od 1.000 lekara, a analiza potreba za zdravstvenom zaštitom stanovništva u uslovima pandemije korona virusa pokazala je da je neophodan broj lekara za efikasno i kvalitetno funkcionisanje zdravstvenog sistema značajno veći, posebno u bolnicama u unutrašnjosti zemlje.

Vlada je usvojila i Program digitalizacije u zdravstvenom sistemu Srbije za period 2022 - 2026. godine.
 
Kako se navodi, ciljevi Programa digitalizacije uključuju uspostavljanje novih tehnoloških rešenja koja će omogućiti bezbedan pristup podacima u državnom i privatnom sektoru, istraživanje i razvoj korišćenjem podataka, razvoj i upotrebu veštačke integligencije, unapređenje informacono-tehnološke infrastrukture u zdravstvu i olakšati građanima pristup podacima i zdravstvenoj zaštiti.
  • Vlada

    11.02.2022 20:25
    Crveni burzuji
    Zato direktor DZ Bojat vozi novi R.Ranger diskaveri od 70.000€. Sve zakleti levicari od plate zive u saloncu u Vase Stajica.
  • Zvoncica

    11.02.2022 12:12
    ...
    U NS domu zdravlja nema sanse da se zaposlis ako nisi pripadnik vladajuce partije, mozes biti deficitaran kolko god oces, dzaba ti, to znam iz licnog iskustva.
  • TBL

    11.02.2022 10:34
    A koje to grane medicine nisu deficitarne? Meni deluje da jesu sve jer mesecima čekam na bilo kakav pregled, čak i ortopeda a kamoli npr neurologa. Svi su napustili ovu prćiju pa vi sad ODOBRAVATE zapošljavanje, majmuni, kad više stručnjaka nema! Laž, laž i samo laž, bez članstva nema posla, nepotizam je obavezan, ako si "ničiji" za tebe posla nema i to nije tako samo u ovoj već u svim oblastima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.