Vlasniku firme "Elita gradnja" određen pritvor, opštinari se brane sa slobode

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor vlasniku firme "Elita gradnja" Beograd Vojkanu Krstiću, koji je poznat i kao prvi čovek Spasilačkog centra Srbije.
Vlasniku firme "Elita gradnja" određen pritvor, opštinari se brane sa slobode
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Krstiću je kasno sinoć određen pritvor da ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, rekla je portparolka suda Tatjana Tešić.
 
Troje zaposlenih u beogradskim opštinama pušteno je da se brani sa slobode uz zabranu prilaska i kominikacije sa svedocima.
Oni su prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali da su počinili krivična dela.
 
Članica Opštinskog veća opštine Čukarica V.J. i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti iz opštine Zvezdara N.P. saslušani su u tužilaštvu u sredu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.
 
Sedmi osumnjičeni u ovom slučaju nije uhapšen po nalogu tužioca, jer je oboleo od kovida19.
Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga odnošenja smeća i šuta sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim, uvećanim vrednostima izvršenih usluga, koje je dostavljao na naplatu.
 
Računi su naplaćeni na teret budžeta tih gradskih opština i tako je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo.
 
Službena lica zaposlena u opštinskim organima sumnjiče se da su, zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o vrednosti izvršenih usluga, omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.
 
Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.
 
Krstić je poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.