Džoni Dep na Sretenje dobija Zlatnu medalju za zasluge Republike Srbije

Američki glumac Džoni Dep biće odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije, za izuzetan doprinos Srbiji u njenim naporima za širenje i unapređenje lokalne umetničke zajednice.

To je saopštila danas agencija za komunikacije New Media Team (NMT).

Zlatna medalja će mu biti uručena na Sretenje, 15. februara, povodom Dana državnosti.

To je bilo najavljeno prošle godine u oktobru kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu. Vučić na sastanku sa holivudskim glumcem naglasio da će u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji, kao i zbog brojnih projekata koji u Srbiji zapošljavaju veliki broj mladih ljudi, odlikovati Džonija Depa na svečanoj ceremoniji na Dan državnosti Srbije.

Dep je u Beogradu u oktobru prošle godine promovisao animirani serijal "Pafins imposibl" (Puffins Impossible), proizveden u Srbiji i kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Jevrolino Studios (Iervolino Studios -IES), u vlasništvu Andree Jevrolina i ledi Monike Bakardi, dok produkciju potpisuje "Archangel Digital Studios" (ADS) Miloša Bikovića.

Aktivno učešće u promociji serijala "Puffins Impossible", u kojem Džoni Dep pozajmljuje glas i karakter glavnom junaku, kao i njegove pohvale o izuzetnoj kreativnosti mladih ljudi u Srbiji i njihovom profesionalizmu, pomogli su u pozicioniranju lokalne umetničke scene na svetskoj mapi filmske industrije, navodi se u saopštenju.
 
"Puffins Impossible" uskoro će biti dostupan na najvećim svetskim striming platformama, medju kojima su Apple TV, Amazon Prime Video, Chilli TV, TaTaTu i mnogim drugim.
  • Zorka

    12.02.2022 15:15
    Ko ga salje?
    Ko salje malog Dzonija sad pred izbore?
  • Pera

    12.02.2022 08:58
    Sve sami "naši"!
  • Konstantin

    12.02.2022 08:43
    Odličan potez. Moć jedne nacije se ne ogleda samo u tenkovima i novcu. Postoje i prestiž, imidž, tradicija koji utiču na privlačnost zemlje. To se zove ''meka moć''... Vučić to jako dobro razume i zato mu ide tako dobro u politici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija