Manojlović tokom kampovanja ispred Predsedništva: Razmišljam da prijavim Vučićev nestanak

Aktivisti iz Gornjih Nedeljica, Gornje Dobrinje i drugih mesta ugroženih planiranim iskopavanjem litijuma i bora, nastavili su sinoć da kampuju u parku ispred Predsedništva Srbije.
Manojlović tokom kampovanja ispred Predsedništva: Razmišljam da prijavim Vučićev nestanak
Foto: FoNet

Oni traže uvođenje zakonske zabrane eksploatacije litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.

Ispred Predsedništva okupljeno je oko 100 građana koji su došli da pruže podršku meštanima Gornjih Nedeljica, Jadra, Loznice koji su proveli noć u šatorima u Pionirskom parku, prenosi portal Nova.rs.

Ispred improvizovanog etno sela, gde su izloženi proizvodi iz svih krajeva Srbije, građanima se najpre obratio glumac Tihomir Stanić, koji je govorio odlomke iz Andrićevog romana "Na drini Ćuprija".
 
"Doći ću svaki put, počastvovan sam, recitovaću i narednih dana. Činjenica da ste tu je dokaz da su vaši ciljevi plemeniti. Osećam vašu brigu za budućnost naše dece, neko se brine i to je dobro", rekao je Stanić.
 
Savo Manojlović iz Inicijative Kreni-promeni, koji sa građanima i aktivistima kampuje ispred Predsedništva, rekao je da će ostati tu do daljeg, kao i da neće biti protestne šetnje.
 
Manojlović kaže i da je tokom dana čekao da vidi predsednika Srbije, ali da se, prema njegovim saznanjima, on nije pojavljivao na svom radnom mestu.
 
"Moj šator je najbliži Predsedništvu, on mi je najbliži košmija. I ako se danas ne pojavi, ja razmisljam da prijavim njegov nestanak", rekao je Manojlović za N1.
 
 
Manojlović se zahvalio svima koji dolaze da ih obiđu u parku ispred Predsedništva.
 
"Zahvaljujemo se svima koje dolaze, ali mi želimo da vlast razume ove ljude ovde, oni nisu političari, oni su zabrinuti za svoje zdravlje, brinu da će doći do njihovog progona. Potrebno je da predsednik i premijerka ono što su rekli sprovedu kroz zakon i onda će ovi ljudi otići kućama i nastaviti svoje živote", kazao je Manojlović.
 
Ekološki aktivisti su poručili da će nastaviti da kampuju u šatorima u Pionirskom parku, a sutra će im se obratiti meštani Jadra.
  • Антун Чупак

    12.02.2022 21:23
    Жива жута комедија!!!
  • Mitke83

    12.02.2022 21:14
    Raspisali se botovi ko neslani,znaci prpa bato,ako,ako pa i vreme je...
  • Banderaš

    12.02.2022 19:58
    Lopata
    Ako se gospodin Sava Manojlovic bude kandidovao,glasacu za njega vrlo rado.Niko iz vlasti,niti opozicije nije zasluzio glas,vec lopatu preko ledja i zatvorsku kaznu,jedino se Manojlovic konkretno pokazao kao nesto novo sa pravom energijom koju treba podrzati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija