Istraživanje: Skoro polovina Beograđana za promenu vlasti, ali dobar deo ne zna za koga bi glasao

Skoro polovina Beograđana smatra da je za prestonicu bolje da dođe do promene vlasti, ali dobar deo njih ne zna za koga bi glasao iz opozicionih redova.
Istraživanje: Skoro polovina Beograđana za promenu vlasti, ali dobar deo ne zna za koga bi glasao
Foto: 021.rs
To je izjavio rukovodilac istraživanja Đorđe Vukadinović.
Vukadinović je za portal Nova.rs rekao da je 44 odsto Beograđana za promenu vlasti, dok 38,5 procenata ispitanika poslednjeg istraživanja smatra da je bolje da aktuelna vlast ostane na čelu grada i nakon izbora.
 
Prema njegovim rečima, rezultati su pokazali da je raspoloženje građana usmereno protiv aktuelne vlasti, ali i da oko 15 odsto Beograđana ne zna kome bi iz opozicije dali glas.
Srpska napredna stranka (SNS), kako je rekao Vukadinović, sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Aleksandrom Šapićem kao kandidatom za gradonačelnika, ima podjednaku podršku kakvu je za izbore pre četiri godine imala samostalno.
 
Istraživanje je pokazalo da bi za SNS, predvođenu Aleksandrom Vučićem, glasalo 36,6 odsto ispitankia, dok bi se za koaliciju Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija glasalo 7,4 procenta ispitanika, odnosno u zbiru oko 44 procenta.
 
Prema tim rezultatima, za opozicioni savez Ujedinjenu Srbiju opredelilo se 14 odsto birača, a za koaliciju Moramo 12,6 odsto.
 
Cenzus bi, rekao je Vukadinović, prešla još koalicija NADA. 
 
Ostale stranke opozicije, Dveri, Zavetnici, Dosta je bilo, Socijaldemokratska stranka, ostale bi ispod cenzusa.
 
Poslednje istraživanje javnog mnjenja, koje je sprovela Nova srpska politička misao, rađeno je od 1. do 7. februara, a rađeno je telefonskim putem na uzorku od 900 ispitanika.
  • Vremejedaide

    31.03.2022 11:34
    Pitanje za PA
    Kazes da je po tebi Ponos sasvim ok? Djilasov kandidat. Djilasa vucic godinama glorifkuje kao toboz vodju opozicije iz razloga sto mu upravo takvi , tj zuti odgovaraju. jer ih nece goniti krivicno kada Av sekta padne sa vlasti. Kao sto ni on njih nije 2012te.
    Djilas ima svoje medije kao AV, i potrudio se majstorski da poptpuno unisti DS, a setimo se svi afere oko Lecica.
    Ponos je briselski djak, lice u vojski koje je avanzovalo zbog svojih kontakata sa nato. Svakako sam da treba glasati za bilo koga protiv AV sekte, protiv lopovluka i patoloske propasti srbije ali Ponos nikako nije onosto je dobro za Srbiju. Na zalost mnogo je tu patki sluzbe i sistema, poput zavetnika suverenista, dveri koji sluze da dsenicarski i patriotski nastorjeno telo odvuku i razvodne opozociju.
    najvise bih voleo da se za sva vremena ocistimo vucica i djilasa!
  • Ivan

    14.02.2022 08:10
    Ljudi koji su učestvovali u ratu, dooobra većina njih, sigurno neće podržati ljude iz ove vlasti...prepuštaju tu "čast" korisnicima nacionalnih penzija, starletama...
  • Kole

    13.02.2022 08:11
    Vlah
    Ako Djordje Vlah kaže onda išta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.