Meštani Krivelja protestom dočekali direktora Ziđina

Meštani sela Krivelj i naselja Brezonik kod Bora zvižducima i povicima "ua" dočekali su prvog čoveka kompanije Ziđin koji se nalazi u poseti borskom rudniku.
Stanovnici ugroženih sela okupili su se prethodno kraj zaobilaznice nedaleko od Flotacije rudnika bakra Veliki Krivelj, kako bi sačekali direktora kineske kompanije i predočili mu probleme s kojima se susreću zbog rudarenja.

"Prenesite generalnom ili će biti uslova za život ili vi ne možete više da radite. Od 2018. godine dobili su 1.000 poziva da dođu na zborove koje smo organizovali i nikada se nisu odazvali", rekla je Snežana Živković iz Saveta Mesne zajednice Krivelj, jednom od radnika te kompanije koji je obezbeđivao put.

Ona je u ime meštana zatražila razgovor sa direktorom Ziđina.
 
"Upućujemo poslednji poziv menadžmentu Ziđina, da se 15. februara odazove na zbor ili će u suprotnom biti problema", rekla je ona.
 
Pored svih problema koje imaju ubrzanim širenjem rudnika, rekli su i da su uznemireni konstantnim miniranjima i tokom noći, i ponovili da Ziđin radi bez dozvole.
 
Zaključili su da se ne poštuje Ustav Srbije, da kineska kompanija radi bez dozvola, uništeni su putevi, a topionica ne radi danas kako ne bi bilo zagađenja, jer je došao prvi čovek kompanije.
  • Laloš

    13.02.2022 22:59
    Samo vi njima "plevite" taj bakar redovno... Ima sami da pobegnu glavom bez obzira.
  • Mi i

    13.02.2022 06:20
    Kinezi
    Pre nekoliko godina Aleksandar Vucic je obilazio jug Srbije. Sasvim slucajno su se tu nasla i neka deca! Na pitanje sta bi ona zelela u njihovom gradu dobio je odgovor - vise Kineza! Pojasnila su mu deca da bi zelela vise kineskih prodavnica sa jevtinim kineskim igrackama (cesto kancerogenim), sa kicerajskim nakitom i krpicama za mali novac u njihovim siromasnim rucicama..
    Evo nas nekoliko godina kasnije, okupirani Kinezima, sa zagadjenim vazduhom, vodom i zemljom, u duznickom ropstvu i sa Kinezima sefovima koji nase skolovane inzenjere stutiraju u dupe, nase samohrane majke otpustaju ako dobiju kancer...
    Da li je bas sve tako?
    Nije.
    Predsednik je imao kontakt i sa francuskim milijarderom Bernar Arnoom u podrumu Jelisejske palate (uz vino i Klod de Bisija) gde se razgovaralo o uvozu luksuznih proizvoda iz lanca Luj Viton posebno za Galeriju - Beograda na vodi! To bi bili proizvodi za njih, za njihove i za "od njihovih njihove"...
  • Moreeee!

    12.02.2022 19:30
    U aprilu trcite opet da zaokruzite vaseg spasioca, umesto da se zalite na ono sto je bilo lako predvideti! Sami ste krivi, sad je kasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.