GSS spasla dvojicu planinara na Staroj Planini

Spasioci Gorske službe spasavanja uspeli su danas da izvuku dvojicu planinara sa Midžora, najvišeg vrha Stare Planine
GSS spasla dvojicu planinara na Staroj Planini
Foto: Pixabay (ilustracija)

Oni se sada spuštaju ka ski centru Babin Zub.

U saopštenju Gorske službe spasavanja se navodi da su se planinari okliznuli na ledenoj ploči i da zbog nepristupačnog i strmog terena nisu mogli da se pomere dalje.

"Akciju spasavanja radila su dva spasioca GSS-a koji i inače dežuraju na Staroj Planini. Do jednog dela terena bilo je moguće stići motornim sankama, dok su ostatak morali da prepešače. Uz odgovarajuću opremu za evakuaciju i užariju uspeli su da ih izvuku i u ovom trenutku spuštaju ih ka ski centru Babin Zub", navodi se u saopštenju.
  • Gv

    07.03.2023 18:03
    Trojka
    Uvek najmanje troje treba da planinare upravo da mogu samopomoc da odrede
  • Vidra

    13.02.2022 02:23
    Svaka čast hrabrim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.