Brnabić: Vlada Srbije ispunila sve zahteve, pa i hirove ekoloških aktivista

Ekološki aktivisti imaju moj broj telefona, imamo stalnu komunikaciju, mogu da dođu i da razgovaramo, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.
Brnabić: Vlada Srbije ispunila sve zahteve, pa i hirove ekoloških aktivista
Foto: FoNet (Milica Vučković)

Ona tvrdi da je "Vlada Srbije ispunila sve zahteve, pa i hirove ekoloških aktivista koji protestuju".

"Rio Tinto nema više ništa u Srbiji, imaju zemlju koju su kupili, ali da smo stavili tačku - stavili smo tačku. U tim protestima imate ljude koji su doveli Rio Tinto, dali im sve dozvole, proširivali obim istraživanja a danas kampuju protiv Rio Tinta", navela je Brnabić.
Na pitanje o novom zahtevu da se donese zakon o zabrani rudarenja litijuma i bora u Srbiji, kaže da je predlog narodne inicijative, koju je podneo Savo Manojlović, propao, jer "Manojlović nije stigao da odgovori na predloge Skupštine Srbije".
 
"Ta inicijativa nije bila u skladu sa zakonom i procedurama i zato je parlament poslao predlog, ali on (Manojlović) se nikada više nije javio. To je izvrgavanje ruglu institucija, zakona, vladavine prava", rekla je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, "Vlada Srbije bila je spremna da ponudi pravnu i tehničku pomoć".
  • RaMi

    14.02.2022 08:36
    Fuj!
    Gospode Boze, spasi nas od ovog pogroma!
  • sasa

    14.02.2022 07:14
    najeb*smo
    Neverovatno
    Ponrdeljak jutro posao kafa i opet bolesne izjave žene koja bi u normalnoj državi već godinama bila u zatvoru .Čuj "hirove "
    Zahteve ljudi koji neće da žive u zagadjenoj sredini nazva hirove premijarka čija je vlada ogrezla u kriminalu i gde svaki ministar ima X afera koje ni korumpirani sudovi ne mogu da zataškaju nego ih razvlače doveka .O članovima stranke da ne govorim ... Žena koja je dala elektro distribuciju čoveku koji je vodio pečenjaru ,vojsku i policiju je vodio Vulin ,čovek kojeg se stidi ceo Novi Sad i Perovaradin , Žena koja premijera zove "šefe " ... pa u filmu Korleone više vodi računa o svojim ljudima nego ovi o svom narodu ,...bruka
  • Stvarno treba

    14.02.2022 06:17
    Izgubiti sve iluzije
    ...o Americi ukoliko ova ovdasnja "zlosreca", sa svojom malom porodicom, bude otisla da bezbrizno zivi u nekom od otmenih rezidencijalnih kvartova u okolini Vasingtona sa dobrim privatnim skolama, kada pobedimo ovu jezivu "posast" domacom nacistickom bagrom i stranim organizovanim grabljivicama uspostavljenu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija