Protest podrške aktivistima koji kampuju ispred Predsedništva: Srbija nije na prodaju

U centru Beograda održan je protest podrške meštanima iz ugroženih područja i aktivistima koji četvrti dan kampuju ispred Predsedništva Srbije.
Protest podrške aktivistima koji kampuju ispred Predsedništva: Srbija nije na prodaju
Foto: FoNet

Direktor kampanje "Kreni promeni" Savo Manojlović rekao je na početku protesta da vlast ima rok da do 15. februara usvoji zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, inače će na tom mestu na Dan državnosti biti organizovan novi masovni protest, odnosno, kako je rekao, Sretenjska odbrana Ustava i državnosti.

Okupljenima se obratila i glumica Svetlana Ceca Bojković koja je upozorila da je uništenje ruralne sredine udar na opstanak nacije.
 
"Muklo se krilo od nas da ovu zemlju vlast želi da pretvori u nekakvu zemlju rudarstva, pa tu trava više ne niče, tu nema više života! Ako je tačno da se planira 70 punktova za rudnike u Srbiji, Srbije više biti neće, svi ćemo pomreti, otići i samo ne znam ko će svetlo da ugasi na kraju", rekla je Bojković.
Zatim je u Ulici kralja Milana formirana protestna kolona koja je centrom Beograda stigla do zgrade RTS-a gde su se okupljenima obratili aktivisti i meštani ugroženih područja Zlatko Kokanović i Ljiljana Bralović.
 
Kokanović je rekao da je tu kako bi se obratio "javnoj kući" kojoj svi plaćamo mesečnu pretplatu, a nijedno slovo nije rekla o Rio Tintu i problemima ljudi iz ugroženih područja.
 
"Neka nas slikaju sa svojih prozora i prenesu predsedniku da smo tu i da ćemo doći u utorak opet", poručio je Kokanović.
 
 
On je pozvao predsednika Aleksandra Vučića da se "dozove pameti i sutra naredi svojim poslušnima da izglasaju zakon o trajnoj zabrani eksploatacije bora i litijuma".
 
Nakon obraćanja ispred zgrade javnog servisa, učesnici protesta, održanog pod sloganom "Srbija nije na prodaju", vratili su se u kamp ispred Predsedništva Srbije.
  • Trt

    14.02.2022 07:17
    Stop placenim politickim " ekolozima".
  • Uz

    14.02.2022 05:36
    Svakog
    onog koji shvata razmere ovog nevidjenog zla koje vec deset godina zaduzuje nase praunuke, sa njihovim kreditima opterecenim zivotima - SNS bagra oblaci svoje i od svojih svoje seljacke organizme, koji bi da se u gradjane pretvore! Zatrovala je sve ova satanisticka sekta, koja ce jednoga dana sasvim sigurno biti zabranjena, a njeni potomci nosice onaj zig koji su nosili potomci nacista! Zivece - igrajuci uloge onih koji tragaju za sopstvenim vezama ovoga zla! Zivece u lavirintu lazi!
  • Mozak

    13.02.2022 22:04
    Objavite
    Blamage

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija