Ministarstvo spoljnih poslova: Preporuka građanima Srbije da razmotre napuštanje Ukrajine

Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje građanima Srbije koji trenutno borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te zemlje.
Ministarstvo spoljnih poslova: Preporuka građanima Srbije da razmotre napuštanje Ukrajine
Foto: Pixabay

"Takođe, preporučujemo da državljani Srbije koji planiraju da putuju u Ukrajinu razmotre odlaganje putovanja", objavilo je Ministarstvo na svom sajtu.

 
Ministarstvo je uputilo molbu svim državljanima Srbije koji su i dalje u Ukrajini da budu u stalnom kontaktu sa Ambasadom Srbije u Kijevu.
Napetosti oko Ukrajine su na vrhuncu nakon jučerašnjeg razgovora Džoa Bajdena i Vladimira Putina koji nije doneo nikakve pomake. U Moskvu sutra putuje nemački kancelar Olaf Šolc koji će posle Rusije otići u Kijev.
 
Mnoge zemlje su preporučile svojim građanima da napuste Ukrajinu, a neke ambasade su evakuisale svoje osoblje.
 
Države regiona - Hrvatska i Slovenija apelovale su na svoje građane da napuste Ukrajinu, a to je pre nekoliko dana učinila Crna Gora.
 
Kijev zahteva razgovor sa potpisnicama Bečkog dokumenta
 
Ukrajina poziva Rusiju i druge potpisnice Bečkog dokumenta da u roku od 48 sati razgovaraju o situaciji na rusko-ukrajinskoj granici, izjavio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dimitri Kuleba.
 
"Rusija nije odgovorila na naš zahtev u okviru Bečkog dokumeta. Shodno tome, preduzimamo sledeći korak. Zahtevamo sastanak sa Rusijom i svim državama potpisnicama u roku od 48 sati kako bismo razgovarali o njenom pojačanju i preraspodeli vojske duž naše granice i na privremeno okupiranom Krimu", napisao je on na Tviteru.
 
Bečki dokument je serija sporazuma o merama poverenja i izgradnje bezbednosti između država Evrope.
  • Liman

    14.02.2022 09:45
    @DEL
    Pa ti onda ratuj i gini za tudju zemlju. Iz svoje bezis kada je rat, a u tudju ides ili ostajes za vreme rata...nebitno koje na vlasti..nisam bot i nisam pripadnik ni jedne stranke ali msm...Po tebi je bolje biti i u ratnoj zoni u tudjini samo pobeci iz svoje zemlje, zbog nekog Vučića
  • ...

    14.02.2022 05:44
    Amerika je unistila sve cega se dotakla. Ako i zaboravio bombardovanje 1999. onda neka je dovoljan samo Avganistan. Pobegli su iz njega preko noci, ostavili milione ljudi u talibanskom ropstvu.

    Sada traze novu krv. Oni zive na tudjoj muci. Oni i Englezi. Radili su to kroz vekove porobljavanja. To rade i danas.

    Sumnjam da cete objaviti ali meni je lakse.
  • DEL

    14.02.2022 01:19
    Putujmo igumani
    Da li napustiti Ukrajinu? Ne znam,ili je u pitanju stvarna opasnost ili samo politicka igra.Sa druge strane,da li napustiti Srbiju...DAAAAAAAA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija