Obradović: Obnoviti Kraljevinu Srbiju, to je jedini način da se raskine sa komunizmom

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su Dveri za obnovu Kraljevine Srbije.
Obradović: Obnoviti Kraljevinu Srbiju, to je jedini način da se raskine sa komunizmom
Foto: 021.rs
Obradović je ocenio da u suprotnom nikada neće doći do raskida sa komunističkim nasleđem.
"Smatramo da pitanje državnog uređenja treba ponovo da bude postavljeno, a monarhija obnovljena. Povratak monarhije bio bi konačni čin raskida sa komunizmom", naveo je Obradović u saopštenju.
On je rekao da, pre svega, građani treba o svemu da odlučuju.
 
"Konkretnog monarha izabraće građani Srbije kada za to dođe vreme", kazao je Obradović.
  • Burić

    19.02.2022 12:01
    5G
    Ko je bio poslednji srpski kralj pa sad da nastavi to?!
  • MK

    18.02.2022 22:08
    monarhija
    Baš zanimljivo! Kako se to zamišlja da bi u današnje vreme monarhija bila rešenje. Monarhije koje postoje su još uvek monarhije jer su to istorijski bile! Ali su ustavne i parlamentarne države, dakle sve funkcioniše kao i u republikama. Naravno, ti su monarsi i imućni, naročito neki, mada su opet trošak za državu! A mi, kako smo već pametni, nemamo monarhiju, ali izdržavamo tzv. prestolonaslednika, mada nema prestola, pa nije jasno o čemu oni koji taj termin koriste govore? Nije ni poznato da je neka monarhija bila obnovljena! Obradović valjda hoće da kaže da bismo bili Švedska, Holandija i Velika Britanija, kada bi se uvela monarhija? Ovo bi bilo smešno, da nije dokaz o žalosnom stanju naše političke scene!
  • Rajo od Srbije

    18.02.2022 18:59
    Monarhija
    Za SRBIJU i Srbe je jedini SPAS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.